Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Μια αλεπού τα βράδια κόβει βόλτες σε κεντρικό δρόμο του Κορωπίου. Διαβάστε αποκλειστικά.

φώτο: newsbeast.gr
Το Κορωπί είναι η πόλη που πέρα από αδέσποτα ζώα συντροφιάς, έχει αποκτήσει και ζώα που
ανήκουν στην κατηγορία "άγρια ζώα" και αυτό γιατί δεν ζουν στις πόλεις αλλά σε βουνά και δάση. Προχθές λοιπόν, τα ξημερώματα περίπου στις 3:00 μία αλεπού έκανε βόλτες σε πολυσύχναστο δρόμο του Κορωπίου. Είχε κατέβει από το βουνό του Αγίου Θωμά στη περιοχή "Παλάτι" και έκανε βόλτες κατά μήκος της οδού Κολοκοτρώνης. Όταν έβλεπε ανθρώπους ή αυτοκίνητα έστω και ελάχιστα που περνούν τον δρόμο την συγκεκριμένη ώρα, η αλεπού (που μόνο μικρή δεν ήταν αφού μόνο η ουρά της είχε μήκος 50 εκατοστά και ολόκληρη να ήταν περίπου 1,5 μέτρο) ανέβαινε στο δρομάκι προς το βουνό και έπειτα ξανακατέβαινε στον κεντρικό δρόμο. 

2 σχόλια:

  1. Ε, δεν είναι και τόσο κακό να νοιώθει άνεση το ζωάκι και να κυλοφορεί ελεύθερα. Τι κακό μπορεί να κάνει μιά αλεπού στο δρόμο, ιδίως σε ώρα που δεν κυκλοφορούν πεζοί. Από όσο ξέρω δεν είναι επιθετικό ζώο και φοβάται τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο στάδιο Παπασιδέρης και ώρα περίπου 11 το βράδυ πριν από κάποιο καιρό καθώς περπατούσα κοντά στο γήπεδο του μπάσκετ παρατήρησα ένα ζώο που έμοιαζε κάπως με γάτα αλλά αρκετά πιο μεγάλο και δεν έμοιαζε για σκύλο. Λόγω σκότους και απόστασης δεν το έβλεπα καθαρά. Πήγα και περπάτησα πιο πέρα. Χθες το ξαναπέτυχα, δεν με ενόχλησε αλλά επειδή θα έτρεχα και λίγο πήγα σε άλλο χώρο, στο τσιμεντένιο δρομάκι-μονοπάτι που είναι στα κάγκελα παράλληλα με τον δρόμο Γεωργίου Αναγνώστου. Κάποια στιγμή λοιπόν εμφανίζεται στα 20 μέτρα ένα ζώο που έμοιαζε χαρακτηριστικά με αλεπού σαν αυτό που είχα δει πιο πέρα. ΠΡοσπάθησα να το βγάλω φωτογραφία αλλά ήταν σκοτάδι. Το ζώο κινήθηκε μακριά από εμένα, με ταχύτητα κατευθύνθηκε στον χωμάτινο χώρο πίσω από το ταρτάν του ποδοσφαιρικού γηπέδου(σχεδόν αντίκρυ από την παλιά μονάδα της ΦΑΓΕ) και από τα κάγκελα βγήκε εκτός σταδίου για να γυρίσει προφανώς στην καθαρή φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP