Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Αυτό είναι το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Κορωπί. Δείτε την επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής.(ΦΩΤΟ)


Είναι το τεράστιο έργο του μέλλοντος του Κορωπίου. Η γραφειοκρατία και το πάγωμα
χρηματοδότησης την εποχή του δημοψηφίσματος το έφεραν πίσω. Η αλήθεια είναι ότι έχει καθυστερήσει η παράδοση του έργου όμως να μην ξεχνάει κανείς ότι επί χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή έσκαβαν με... πινέλο(!) λόγω αρχαιολογικών.
Η Δημοτική αρχή πραγματοποίηση πριν δύο ημέρες επίσκεψη στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Κορωπί και εξέδωσε δελτίο τύπου (που θα διαβάσετε παρακάτω) που αναφέρονται: η έναρξη συνδέσεων των σπιτιών με τους αγωγούς της αποχέτευσης, το μήκος που έγιναν αρχαιολογικές ανασκαφές, το ποσό σύνδεσης των σπιτιών κ.α.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι στο ΚΕΛ Κορωπίου έχει κατασκευαστεί ολόκληρη σήραγγα.
Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη και από το έργο που καταλαμβάνει έκταση 50 στρεμμάτων.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το δελτίο τύπου του Δήμου Κρωπίας.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΡΩΠΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΙΟΥΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ . Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ  ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ( ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ). ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής,  στα εργοτάξια της Κοινοπραξίας (Αεροδρόμιο-ΚΕΛ, Υπόγεια Σήραγγα (είσοδος-έξοδος)  του μεγάλου έργου Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Βιολογικού Καθαρισμού Κορωπίου-Παιανίας που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Οι εργασίες εκτελούνται εντατικά στα διοικητικά όρια των όμορων Δήμων Παιανίας και Μαρκοπούλου και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου!
Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης δήλωσε : «Το μεγάλο έργο έχει ολοκληρωθεί στο Δήμο Κρωπίας εδώ και πολλούς μήνες και συνεχίζεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Παιανίας και Μαρκοπούλου και ειδικότερα στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (Κ.Ε.Λ) με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε έκταση 50 στρεμμάτων, στην υπόγεια σήραγγα που ολοκληρώνεται και στο σημείο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού. Τεράστια δίκτυα, εσωτερικά, κεντρικού αποχετευτικού,  συλλεκτήριων αγωγών και αγωγών διάθεσης σε Παιανία, Κορωπί, Μαρκόπουλο, έχουν ήδη κατασκευαστεί (σ.σ. μήκους 115 χλμ!) Ο Δήμος Κρωπίας που έχει την ευθύνη της  ορθής παρακολούθησης και  εκτέλεσης του έργου μοχθεί καθημερινά μαζί με το εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο της Κοινοπραξίας για όλες τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές που προηγήθηκαν (σ.σ.160 ανασκαφές σε μήκος 120χλμ!) καθυστέρησαν πολύ το έργο . Αναλάβαμε όμως και μια άλλη δύσκολη αποστολή. Ο Δήμος μας «έτρεξε» και τις πολύπλοκες διαδικασίες 8 απαλλοτριώσεων σε Κορωπί, Παιανία, Μαρκόπουλο και τα καταφέραμε ώστε να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Το έργο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με τη δοκιμαστική λειτουργία του. Έχουμε όμως και άλλες ευχάριστες ειδήσεις για τους πολίτες μας. Το Πάσχα ξεκινάνε οι τοπικές συνδέσεις με το δίκτυο της αποχέτευσης ακαθάρτων, οικιών, καταστημάτων της κεντρικής Λεωφόρου Β. Κωνσταντίνου, του πεζόδρομου Γ.Σ Παπασιδέρη και της οδού Βασιλ. Όλγας. Θα ακολουθήσει σε δύο μήνες και η δεύτερη εργολαβία συνδέσεων σε περίπου 3.500 οικίες. Πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε προβλέψει το κόστος των τοπικών συνδέσεων να είναι  αρκετά χαμηλό. Για να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς σύνδεση!».
Την αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής αποτελούσαν, εκτός του Δημάρχου Κρωπίας, οι : Νικόλαος Γιαννάκος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι, Διοίκησης & Οικονομικών, Ανδρέας Ντούνης, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Γρίβας, Παναγιώτης Πολίτης, Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, η  Αγγελική Λειβαδίτου, γραμματέας του Δ.Σ Κρωπίας, δημοτική σύμβουλος, η Δήμητρα Μιχαιρίνα, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Σχολικής Επιτροπής Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτική σύμβουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κιούσης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον ηλεκτροφωτισμό, Σταμάτης Ντούνης, αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα Κοιμητήρια, ο Δημήτριος Πιέτρης, δημοτικός σύμβουλος μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΚ και ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας και δημοτικός σύμβουλος, Θεοφάνης Μιχαιρίνας.
Όλη η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή της  από την πρόοδο των έργων . Από την ενημέρωση που έγινε αναδείχθηκε,  για μια ακόμη φορά, η  συνθετότητα του έργου –ανάσα για τα Μεσόγεια και το Κορωπί- η επιτυχής ολοκλήρωση  της κατασκευής  εσωτερικού δικτύου Κορωπίου, των συλλεκτήριων αγωγών και  αγωγών διάθεσης ενώ εντυπωσίασαν οι  υψηλές τεχνικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ. Η  διαδικασία  τριτοβάθμιας επεξεργασίας  των λυμάτων  - αντί της δευτεροβάθμιας που έχει το 95% των ΚΕΛ της  χώρας-  γίνεται με τεχνικές που εξασφαλίζουν την υψηλή περιβαλλοντική προστασία του παραλιακού μετώπου και της θαλάσσιας περιοχής  του Νότιου Ευβοϊκού. 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP