Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η εικόνα της Παναγίας της Πορταίτισσας (Ι.Μ. Ιβήρων) στο Κορωπί. (ΦΩΤΟ)


Με λαμπρότητα υποδέχτηκαν οι πιστοί την εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου στο Κορωπί.
Η εικόνα αυτή είναι πιστό αντίγραφο της αυθεντικής εικόνας που βρίσκεται στην Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους. Έχει ύψος 2 μέτρα περίπου και πλάτος 1 μέτρο.
Η αυθεντική εικόνα που βρίσκεται στο Άγιον Όρος χρονολογείται περίπου μία χιλιετία πριν. Η εικόνα, έφτασε στον ναό χθες, Παρασκευή πριν ξεκινήσουν οι πρώτοι Χαιρετισμοί.
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Αναλήψεως π. Γεώργιος, ανάφερε στο λιγόλεπτο κήρυγμα του την σπουδαιότητα να νιώθουμε την Παναγία ζωντανή δίπλα μας συνεχώς αλλά και μέσα μας. Επίσης, έκανε αναφορά σε λόγια του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου που μίλαγε με συγκίνηση και πολύ αγάπη για την Παναγία, παρομοιάζοντας την σαν την μητέρα του που τον βοηθούσε συνεχώς στον ασκητικό του βίο.
Η εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας θα παραμείνει στον Ναό της Αναλήψεως μέχρι και το Σάββατο το πρωί μετά τον Ακάθιστο Ύμνο. Έπειτα θα επιστραφεί στον ιδιώτη που ανήκει. Ο ναός θα παραμένει καθημερινά ανοιχτός. Πληροφορίες για το ωράριο του ναού στο τηλέφωνο 2106622220.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP