Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ανάληψη του Κυρίου: Η μεγαλύτερη εορτή του Κορωπίου. Βίντεο από την ιστορικότερη στιγμή το 2004.


Άυριο είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου για την πόλη μας, το Κορωπί! To Koropi Press για να
τιμήσει την μεγάλη αυτή εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, κάνει μία ιστορική αναδρομή 12 χρόνια πριν. Παρακατω θα αναφέρουμε γιατί το 2004 το Κορωπί, την εορτή της Αναλήψεως τράβηξε τα βλέμματα όλης της Ελλάδος.
Αρχικά σας παραθέτουμε το πανηγυρικό πρόγραμμα της αυριανής ημέρας του Ιερού Ναού της Αναλήψεως.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016
-07:00 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου.
Επείτα θα ακολουθήσει Λιτάνευση και Περιφορά της εικόνας της Αναλήψεως (περίπου ώρα 10:30)

-19:00 Ιερά Παράκληση εις την Ανάληψη του Κυρίου

Όσον αφορά την εκδήλωση του Δήμου που έιναι θεσμός κάθε χρόνο στις 20:30 θα γίνει παρουσίαση Ελληνικών Παραδοσιακών χορών από χορευτικές ομάδες και συλλόγους της πόλης μας.

Τώρα θα σας παρουσιάσουμε γιατί η εορτή της Αναλήψεως του 2004 αποτέλεσε εκκλησιαστικό θέμα σε όλη την Ελλάδα και προβλήθηκε ακόμα και από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Ήταν η χρονιά που στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου στο Κορωπί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου και του Πατριάρχου Γεωργίας Ηλίου του Β'. Ήταν η χρονιά που εξελέγη Μητροπολίτης Μεσογαίας ο κ.κ. Νικόλαος αλλά λόγω της μη ενθρόνισής του δεν είχε χοροστατήσει.
Σας παρουσιάζουμε το βίντεο από εκείνη την ιστορική για την πόλη ημέρα. Ακούστε την ομιλία του Αρχιεπισκόπου και του Πατριάρχου.


πηγή βίντεο youtube: megasfilippos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP