Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σάββατο βράδυ στο Κορωπί: Ερημιά ή μήπως όχι;


Όπως σας είχαμε προϊδεάσει, το Koropi Press βγήκε το Σάββατο βράδυ στα μαγαζιά της πόλης για
διασκέδαση. Ώρα 1 τη νύχτα, λίγη έως ελάχιστη κίνηση στη κεντρική πλατεία του Κορωπίου, παιδιά νεότερης ηλικίας ίσως και μαθητές αλλά λίγοι, βρίσκονταν στον πεζόδρομο. Παράλληλοι δρόμοι ερημικοί με μία μικρή διαφορά την πλατεία Οικονόμου που είχε και εκεί λίγη κίνηση για την ώρα. Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση και να επισημάνουμε ότι άνοιξε νέα καφετέρια γνωστής αλυσίδας στη κεντρική πλατεία. Θετικό.
Συνεχίζουμε και μπαίνουμε στο πρώτο μαγαζί στο πεζόδρομο. Είχε κόσμο το μισό μαγαζί. Σιγά σιγά γέμισε σχεδόν στα 3/4. Πολύ κέφι, ωραία μουσική περισσότερο ελληνικά. Η βραδιά άρχισε να έχει παλμό. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χορός κέφι και πολύ τραγούδι.
Συνεχίσαμε προς πλατεία Οικονόμου, Κόσμος πήγαινε, κόσμος έφευγε. Είναι η ώρα εκείνη που άλλοι συνεχίζουν, άλλοι επιστρέφουν στα σπίτια τους. Στη κεντρική πλατεία σιγή ιχθύος.
Υπάρχει διαφορά με πέρσι αν όχι τέτοια εποχή, τον περασμένο Φλεβάρη, μέσα στο χειμώνα. Ο κόσμος γέμιζε τα μαγαζιά. Πλεόν δεν βγαίνει. Τουλάχιστον στο Κορωπί, γιατί σίγουρα υπάρχει ένα ποσοστό που βγαίνει εκτός πόλης και συνήθως είναι άτομα μεγαλύτερα από την ηλικία των 25. Ίσως είναι και τα σχήματα στα μπουζούκια που έχουν ξεκινήσει αυτή τη περίοδο. Για την οικονομική κρίση δεν γίνεται κουβέντα, είναι πρώτος παράγοντας.
Συμπέρασμα. Όσος κόσμος βγαίνει στο Κορωπί Σάββατο βράδυ κινείται αποκλειστικά προς το μαγαζί που θέλει να διασκεδάσει χωρίς να κυκλοφορεί καν στη πλατεία της πόλης. Έχει λιγοστέψει ο κόσμος παρόλλα αυτά ένα μαγαζί με τα 3/4 γεμάτα κόσμο δεν είναι λίγο.
Ελπίζουμε να έρθουν καλύτερες εποχές και να ξαναβγαινει ο κόσμος έξω.

ΥΓ: Σε σχέση με Μαρκόπουλο και Κερατέα στο Κορωπί βγαίνει πολύ λιγότερο ο κόσμος και να σκεφτεί κανείς ότι το η πόλης μας έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από τις άλλες δύο. Ίσως είναι θέμα διαχρονικής νοοτροπίας...

*Έχουμε υλικό και φωτογραφίες και βίντεο αλλά επειδή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τα πολυμέσα και επειδή ζητάτε πολλοί το άρθρο αυτό, σας το παρουσιάζουμε περιγραφικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP