Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Δήμαρχος Κορωπίου κ. Κιούσης: "Άστραψε και βρόντηξε" με καυστική ανακοίνωση περί εμπορικού κέντρου και "κουτοπονηριών".


Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτρης Κιούσης αναφορικά με το
 "υποτειθέμενο" εμπορικό κέντρο που ζήτησαν ξένοι επενδυτές μέσω ελλήνων μεσιτών στη περιοχή του Κορωπίου. Δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που έδειξαν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη κίνηση η οποία αποδείχθηκε σε ένα απλό e-mail. Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι που σκέφτηκαν αν έχουν οικόπεδο ιδιοκτησίας τους στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να λάβουν στο μέλλον αποζημείωση. Παρόλα αυτά η όλη πρόταση ήταν ένα απλό e-mail το οποίο προωθήθηκε από... μεσίτες και όχι από κάποια εταιρεία.
Για όσα συνέβησαν και για τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ο Δήμαρχος κ. Κιούσης, έβγαλε καυστική ανακοίνωση η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Διαβάστε αναλυτικά:

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 14ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Θέμα ενημέρωσης: Μεσίτες ακινήτων προς αναζήτηση χώρων για επενδυτικές προτάσεις κατασκευής εμπορικού κέντρου σε περιοχές της Αν. Αττικής μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κρωπίας. Στόχος της ενημέρωσης, η διαφάνεια και η προετοιμασία των συλλογικών φορέων για πιθανή αντιμετώπιση αρνητικών σεναρίων. Δεν «εκπέμπει» όμως η ενημέρωση αυτή αρνητικό μήνυμα -κλίμα για επενδύσεις στο Δήμο Κρωπίας. Αυτό κατέστησε σαφές ο Δήμαρχος Κρωπίας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης σεβόμενος τη θεσμική του ιδιότητα αλλά και τους συλλογικούς τοπικούς εμπορικούς και άλλους φορείς ενημέρωσε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο Κρωπίας της 14ηςΦεβρουαρίου 2017 για επαφή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας συμβολαιογράφου και μεσιτών ακινήτων με τον Δήμο μας προκειμένου να διερευνήσουν δυνατότητες για ανάπτυξη επένδυσης εμπορικού κέντρου σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής μεταξύ των οποίων και συγκεκριμένη περιοχή Δήμου Κρωπίας(Νησίζα Καρελλά) σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας όπως αυτές αποτυπώνονται και στον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο που ψηφίστηκε το 2015.Η τοποθέτηση του Δημάρχου στους μεσίτες για την πρόταση τους ως γενική άποψη ήταν ότι η θέση του προσδιορίζεται από την θεσμική του ιδιότητα και καθορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.Επί της ουσίας επενδυτική πρόταση με πλήρη ανάπτυξη των παραγόντων της ουδέποτε ήρθε στα χέρια του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος Κρωπίας είχε ήδη ενημερώσει σε δύο συναντήσεις αρκετές ημέρες πριν τον Εμπορικό Σύλλογο Κορωπίου προκειμένου να λάβει γνώση και να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για την πιθανή αντιμετώπιση τέτοιων σεναρίων επένδυσης καθότι οι μνημονιακοί νόμοι πλέον παρακάμπτουν επισήμως την άποψη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού.Προφανώς για λόγους επικοινωνιακής στρατηγικής και τακτικής των μεσιτών και των πιθανών επενδυτών προσπαθούν να διερευνήσουν αν υπάρχει θετικό κλίμα στις τοπικές κοινωνίες (δηλ.φιλικό κοινωνικό και θεσμικό επενδυτικό κλίμα). Στο συνοπτικό κείμενο («έκθεση ιδεών» το χαρακτήρισαν Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης) που ανέγνωσε ο Δήμαρχος αφήνουν, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους, υποσχέσεις δημιουργίας, θέσεων εργασίας, ψυχαγωγικών και αθλητικών χώρων, παιδοτόπων, εκθεσιακής προβολής, χώρων πρασίνου. Ο κ.Κιούσης, ανέφερε το παράδειγμα ενός μεγάλου εμπορικού χώρου των Μεσογείων που έχει επιφέρει πολλές αρνητικές συνέπειες τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στις ίδιες τις εμπορικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούνταιΗ εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε στόχο τη διαφάνεια και την προετοιμασία των συλλογικών φορέων για πιθανή αντιμετώπιση αρνητικών σεναρίων. Δεν εκπέμπει όμως η ενημέρωση αυτήαρνητικό κλίμα για επενδύσεις στο Δήμο Κρωπίας.Αυτό κατέστησε σαφές ο Δήμαρχος Κρωπίας(επενδύσεις που θα προσφέρουν στον τόπο).
Όσο για τις αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές επίσημες θέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιοδεν μας προκαλούν εντύπωση ως Δημοτική Αρχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει το πολιτικό κόστος των συνεπειών των μνημονιακών νόμων που εφαρμόζει το κυβερνητικό κόμμα που την στήριξε στις δημοτικές εκλογές και παράλληλα να «κλείσει κουτοπόνηρα και μικροπαραταξιακά το μάτι» τόσο σε συλλογικούς φορείς όσο και σε ιδιοκτήτες εκτάσεων…Οι συλλογικοί φορείς ανάπτυξης και όσοι αγωνίζονται για να επιβιώσουν, επιχειρηματικά και ατομικά, γνωρίζουν τις προσπάθειές μας για την στήριξή τους από το 2011 και μετά και τον συντονισμό ενεργειών από κοινού. Όπως πράττουμε, ως ανεξάρτητη δημοτική αρχή, από κόμματα και ιδιοτελή συμφέρονταυπερασπίζουμε σε κάθε περίπτωση την εμπορική μας αγορά. Όλες οι παρεμβάσεις μας και οι δημοτικές μας πολιτικές είναι προσαρμοσμένες ώστε να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής που δεν έγιναν τα χρόνια των «παχιών αγελάδων». Χωρίς αυτά δεν νοείται ανάπτυξη του Κορωπίου στο σύνολο του Δήμου, η ανάδειξη του εμπορικού κέντρου, η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στο τελικό στάδιο της η τουριστική πολιτική και άλλες πρωτοβουλίες. Αναδεικνύουμε παρόλα αυτά τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς (όπως με πρόσφατη πρωτοβουλία μας συμμετέχουμε στην FOOD EXPO 2017)και όλα αυτά συνδυάζονται σε έναστρατηγικό σχέδιο που ήδη «παίρνει σάρκα και οστά». Όλα αυτά, σε πείσμα των μνημονιακών νόμων των ξένων δανειστών και των απαράδεκτων όρων που συνεχώς θέτουν, ναρκοθετώντας πραγματικές στρατηγικές επενδύσεις και τις σημερινές ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα αλλά και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως φορείς οργάνωσης πραγματικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP