Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη εορτή του Αγίου Δημητρίου. Στο Κορωπί δύο εξωκλήσια εορτάζουν σήμερα τον Άγιο. Στον Κουρσαλά και στον Αλυκό.(ΦΩΤΟ)


Μεγάλη ημέρα για την Χριστιανοσύνη η 26η Οκτωβρίου που εορτάζεται και τιμάται η μνήμη του
Αγίου Δημητρίου. Στο Κορωπί, υπάρχουν δύο εκκλησάκια του Αγίου Δημητρίου που εορτάζουν. Και τα δύο εκκλησάκια χρονολογούνται πολλά χρόνια πίσω. Είναι ιστορικά για το Κορωπί και στο μόνο που διαφέρουν είναι η τοποθεσία. Το ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου στον Κουρσαλά, βρίσκεται στην οδό Αγίων Ασωμάτων στους πρόποδες του Υμηττού παράλληλα στην οδό Σφηττού που βρίσκεται το μοναστήρι της Βηθλεέμ (όποιος το αναζητήσει στο διαδίκτυο ή το google earth θα δει όχι μόνο την τοποθεσία αλλά και πολλές φωτογραφίες). Το ξωκλήσι στον Κουρσαλά, το χαρακτηριστικό που έχει είναι ότι δεν έχει ούτε ένα παράθυρο παρά μόνο μία σχισμή και είναι λίγο μικρότερος Ναός από τον κεντρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως όπου ανήκει το ξωκλήσι.
Το άλλο ξωκλήσι που το επισκέπτονται πιο πολλοί άνθρωποι και το καλοκαίρι γεμίζει κόσμο με τα πολλά μυστήρια που γίνονται εκεί είναι στον Άγιο Δημήτρη στον Αλυκό, στην παραθαλάσσια περιοχή και στο κέντρο του ομώνυμου οικισμού. Το ξωκλήσι αυτό ανήκει στο Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου και λειτουργείται κάθε Κυριακή η εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα που δημοσίευσε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την Ιερά Πανήγυρι στον Άγιο Δημήτριο στον Κουρσαλά καθώς και άλλες φωτογραφίες των δύο Ναών.
Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως Αγίου Δημητρίου Κουρσαλά

Άγιος Δημήτριος Κουρσαλά
Εσωτερικό Αγίου Δημητρίου Κουρσαλά
Άγιος Δημήτριος Σαρωνικού Αλυκού

Εσωτερικό Αγίου Δημητρίου Σαρωνικού Αλυκού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP