Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Νέο! Ένταξη του Δήμου Κρωπίας σε εφαρμογή ανακύκλωσης που παρέχει προνόμια στους πολίτες.(ΦΩΤΟ)


Σε μία καινοτόμα και σύγχρονη συνεργασία προχώρησε ο Δήμος Κρωπίας με την ψηφιακή
πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen.gr. Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, στο δελτίο τύπου του Δήμου, αναφέρεται ότι μέσα από αυτήν την συνεργασία γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί περαιτέρω η ανακύκλωση στη πόλη μας, το Κορωπί. Κάνοντας μία εγγραφή οι πολίτες του Κορωπίου στη διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα και συμμετέχοντας εμπράκτως στην ανακύκλωση θα μπορούν να έχουν προνόμια τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω στο δελτίο τύπου του Δήμου ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα followgreen.gr.

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου του Δήμου:

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ followgreen.gr
Ο Δήμος Κρωπίας αναπτύσσει σταδιακά τις πολιτικές του τόσο για τις υποδομές συστημάτων ανακύκλωσης-μείωσης σύμμεικτων απορριμμάτων (Βασικό Πράσινο Σημείο, Πράσινες Γωνίες Ανακύκλωσης κ.α.) όσο και στο τομέα της ενημέρωσης και της συμμετοχής των πολιτών σε αυτές. Μια από τις δράσεις στον τομέα της ενημέρωσης-συμμετοχής είναι και η ένταξη   εντός του Ιουλίου 2018 στη διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης (www.followgreen.gr) Με τον τρόπο αυτό συμμετέχει σε μια σημαντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση. Πρόκειται για μια ψηφιακή εφαρμογή που ενώνει Δήμους με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Στο followgreen οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στο Δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων. Mε την επίσημη έναρξη της εκδοχής του followgreen στο Δήμο Κρωπίας θα δοθούν οδηγίες στους πολίτες ώστε να γίνουν μέλη και να συμμετέχουν.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης του Κορωπίου με στόχο την συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα παρέχοντας εκπτώσεις και προνόμια στους πολίτες που θα εγγραφούν στην διαδικτυακή πλατφόρμα. Στις επισκέψεις συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο πρόεδρος του  Δ.Σ Κρωπίας, Νικόλαος Γιαννάκος, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης και Θοδωρής Γρίβας, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας-σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτική σύμβουλος, Δήμητρα Μιχαιρίνα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης  Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Κορωπίου, κ.κΚαλομοίρα Πρόφη και Σοφία Ντούνη καθώς και συνεργάτες της διαδικτυακής πλατφόρμας με επικεφαλής της κα Δήμητρα Μπέλου. Θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση σε τοπικές επιχειρήσεις της Αγίας Μαρίνας-Κιτσίου.


Κλιμάκιο Δήμου Κρωπίας, ΕΕΒΕΚ και συνεργατών της ψηφιακής εφαρμογής followgreen, Κέντρο Κορωπίου-Ανάληψη, 5.07.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP