Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Το μεγάλο έργο ύδρευσης στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, μέσα από φωτογραφίες. Δείτε και διαβάστε πως συνεχίζεται.


Περίοδος έργων στο Κορωπί και όλες οι εργασίες βρίσκονται σε συνεχή ροή.
Πέρα από το αποστραγγιστικό έργο που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο του Κορωπίου, στην Αγία Μαρίνα συνεχίζεται ένα πολύ μεγάλο έργο ύδρευσης πολύ μεγάλου κόστους και μεγέθους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου με τις φωτογραφίες από τα έργα.
" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΗΜΟΥ
ΚΡΩΠΙΑΣ (ΠΕ 1) ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΕΜΩΝΗΣ
Συνεχίζεται το  μεγάλο έργο υποδομής ύδρευσης για την περιοχή της Πολεοδομικής Ενότητας 1 της Αγίας Μαρίνας (δυτικό τμήμα της Αγίας Μαρίνας με όριο διαχωρισμού μεταξύ της ΠΕ1 και ΠΕ2 την Λεωφ. Αγίας Μαρίνας) μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020, προϋπολογισμού 2.177.419 εκ. ευρώ. Αυτή την περίοδο γίνονται έργα ύδρευσης στην οδό Ανεμώνης και στις κάθετες οδούς.
NEO ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Σε φάση ανακοίνωσης της προκήρυξης του Διαγωνισμού βρίσκεται και το νέο μεγάλο έργο ύδρευσης που περιλαμβάνει ζώνες Βόρεια του σχεδίου πόλεως Αγίας Μαρίνας έως περιοχή «Μπότα» Κορωπίου με το  μήκος των νέων αγωγών να προσεγγίζει τα 70χλμ και προϋπολογισμό 6.500.000,00€.
Πληροφοριακά στοιχεία : Το νέο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής ΠΕ 1 Αγίας Μαρίνας έχει μήκος 24 χλμ, με αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς ονομαστικής πίεσης 16 atm και έχει- σύμφωνα με την μελέτη- ορίζοντα 40ετίας (σε ζήτηση παροχών και πίεσης δικτύου).Το σημαντικότερο τμήμα του δικτύου αφορά την κατασκευή  δύο τροφοδοτικών αγωγών από το σημείο σύνδεσης με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠπου ενώνεται με το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, νέο και υφιστάμενο. Κατασκευάζονται και οι ιδιωτικές συνδέσεις για όλους τους καταναλωτές (μονές και διπλές παροχές χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών, δωρεάν όπως και στα προηγούμενα έργα ύδρευσης)ενώ προβλέπεται η κατασκευή 16 νέων πυροσβεστικών κρουνών ικανοποιώντας στο μέγιστο τις ανάγκες πυροπροστασίας της περιοχής.
Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν εκτελεστεί σημαντικά έργα υποδομής ύδρευσης από το 2013-2015 στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας-Αγίου Δημητρίου : στις πολεοδομικές ενότητες 2 και 3 έγινε αντικατατάσταση αγωγών μήκους 50 χλμ με δύο εργολαβίες, αντίστοιχα, αξίας 3.300.000 εκ. ευρώ και 453.658 χιλ. ευρώ (ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013) ενώ ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο τηλεμετρίας βασικού δικτύου ύδρευσης Αγίας Μαρίνας αξίας 700.000χιλ ευρώ (ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP