Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Στην κυριότητα του Δήμου το 1 από τα δύο μεγαλύτερα ακίνητα στο Κορωπί. Έπεται το δεύτερο.(Έγγραφα)

 

Όπως πολλοί γνωρίζετε (ή δεν γνωρίζετε) το στάδιο του Κορωπίου "Γ. Παπασιδέρης" μέχρι τις

17/7/2020 ΔΕΝ ήταν ιδιοκτησία του Δήμου Κρωπίας. Κάποτε μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι έλεγαν ότι το στάδιο ήταν Εθνικό και μετά πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου. Αυτό ήταν ένας μεγάλος ΜΥΘΟΣ.

Το στάδιο Κορωπίου όταν κατασκευάστηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 70, μέχρι σήμερα, χαρακτηριζόταν αγνώστου (!) ιδιοκτήτη. Όσο και να σας κάνει εντύπωση αυτή είναι η αλήθεια.

Το 2001 το κράτος έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να πάρουν υπό την ιδιοκτησία τους τέτοιου είδους ακίνητα.

Το 2016 ο Δήμος διαπίστωσε ότι η δήλωση στο κτηματολόγιο του 2008 που έκανε η τότε Δημοτική Αρχή με ένορκες βεβαιώσεις δεν κατοχυρώθηκε διότι οι ένορκες βεβαιώσεις δεν έγιναν δεκτές από την υπηρεσία του κτηματολογίου και έπρεπε να ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες.

Ο νυν Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κιούσης προσπάθησε από το 2016 σε συνεργασία με το υποθηκοφυλακείο Κορωπίου να διεκδικήσει την κυριότητα του Σταδίου που μέχρι τότε χαρακτηριζόταν αγνώστου όπως προαναφέραμε. 

Με την βοήθεια και συνεργασία του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Κώστα Φανού και με μεγάλο αγώνα, μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική η 17η Ιουλίου 2020, καθώς ο Δήμος έλαβε την κυριότητα του σταδίου "Γ. Παπασιδέρης" το οποίο ιδιοκτησιακά πλέον ανήκει στο ΝΠΔΔ "ΣΦΗΤΤΟΣ", που αντικαθιστά τον τότε Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου.

Είναι πολύ σημαντικής κίνηση αυτή διότι ο Δήμος μη έχοντας την ιδιοκτησία του σταδίου δεν μπορούσε να προχωρήσει σε καμία κατασκευή όπου χρειαζόταν άδεια οικοδομησιμότητας καθώς το ακίνητο δεν του ανήκε. 

Εδώ να αναφέρουμε ότι όσον αφορά την ανάπλαση που μέχρι τώρα μόνο αυτό μπορούσε να πραγματοποιήσει ο Δήμος, έχουν τοποθετηθεί 4 μεγάλοι προβολείς στο γήπεδο ποδοσφαίρου (και θα τοποθετηθούν ακόμα 8 σε όλη την έκταση), έχουν κατασκευαστεί 3 νέα γήπεδα με περίφραξη (μπάσκετ, τέννις, χάντμπολ), κατασκευάζεται η μεγαλύτερη παιδική χαρά στην περιοχή και στόχος είναι έχοντας πλέον την ιδιοκτησία, η κατασκευή ενός κυλικείου (καφετέριας).

 Να θυμίσουμε ότι το Δημοτικό στάδιο "Γ. Παπασιδέρης" είναι το 3ο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Αττικής.

Παρακάτω επισυνάπτουμε σε αποκλειστικότητα τα έγγραφα παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου προς το ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ του Δημου Κρωπίας. Επίσης, αποδεικνύεται ότι ήταν αγνώστου ιδιοκτήτη.







1 σχόλιο:

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP