Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας θέλει εκπληρώσει το "Τάμα του Έθνους" στο Κορωπί. (ΦΩΤΟ)


Σύμφωνα με επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ.κ. Νικολάου, όπως παρουσιάσει το "ierovima.gr", ο κ. Νικόλαος ζητά με ιδιαίτερη τιμή να εκπληρώσει
το "Τάμα του Έθνους" αν και εφόσον δεν βρεθεί κατάλληλο σημείο στην περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το "Τάμα του Έθνους" αναφέρουμε με δυο λόγια, είναι ένα τάμα το οποίο έκαναν εν καιρώ πολέμου με τους Τούρκους, οι Έλληνες πολεμιστές και συγκεκριμένα αναφέρεται το όνομα του Θεόδωρου Κολοκοκτρώνη, ότι όταν ελευθερώσουν την πατρίδα Ελλάδα να φτιάξουν έναν πάρα πολύ μεγάλο Ναό. Δηλαδή το 2021 κατά την 200η επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας να γίνουν τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Πανελλήνιου Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους, μίας νέας όπως παρουσιάζουν Αγίας Σοφίας.
Όπως θα διαβάσετε μόνοι σας στην εικόνα από την επιστολή που δημοσιεύουμε παρακάτω αναφέρονται τα εξής:
"Εάν δεν καταστεί εφικτό να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους σε χώρο εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εγώ θα θεωρούσα τιμή μου να εκπληρωθεί αυτό το ιερό όραμα όλων των γνησίων Ελλήνων στην είσοδο της χώρας από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθήνας, σε περίβλεπτο χώρο πλησίον της Αττικής Οδού, στα γεωγραφικά όρια Κορωπίου, Παιανίας, Σπάτων ή Παλλήνης. Δεν γνωρίζω βέβαια αν θα εξευρεθεί το κατάλληλο οικόπεδο, κάτι τέτοιο όμως, μπορώ να καταλάβω ότι ως προς το εκκλησιαστικό του μέρος ακουμπά στην ευθύνη μου ως Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP