Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Εξαρθρώθηκε ομάδα διακίνησης χιλιάδων "μαιμού" προιόντων στο Κορωπί. (ΦΩΤΟ)


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν απομιμητικά προϊόντα.

Συνελήφθησαν στις 28-6-2016 στο Κορωπί επτά αλλοδαποί μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος». 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Κίνας και τρεις υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας από 19 έως 42 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του νόμου περί σημάτων.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα που διακινούσε στο εμπόριο απομιμητικά προϊόντα και είχε ως αποθηκευτική βάση στεγασμένο χώρο στην περιοχή του Κορωπίου, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω στην εν λόγω αποθήκη και συνελήφθησαν.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα είχε συγκεκριμένη δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, τα αρχηγικά μέλη αναλάμβαναν την εισαγωγή στη χώρα μας, ενώ τα υπόλοιπα ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση και στη συνέχεια τη διοχέτευσή τους σε καταστήματα και λαϊκές αγορές της Αττικής.

Από την έρευνα στον χώρο της αποθήκης βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και στη συνέχεια καταστράφηκαν 9.952 ζευγάρια απομιμητικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζεται.πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP