Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Γιορτάζουν σήμερα και αύριο τα δύο ξωκλήσια του Προφήτη Ηλία στο Κορωπί.(Διαδρομές ΦΩΤΟ)


Μέσα καλοκαιριού λοιπόν και η εκκλησία μας εορτάζει τον Προφήτη Ηλία. "Ο ένσαρκος άγγελος..."
όπως ξεκινάει και το απολυτίκιο του. Στο Κορωπί λοιπόν εορτάζουν τα δύο ξωκλήσια που βρίσκονται σε τελείως διαφορετικές περιοχές. Το ένα εκκλησάκι βρίσκεται στο βουνό του Υμηττού σε μεγάλο υψόμετρο και η ανάβαση γίνεται με τα πόδια για περίπου 20-30 λεπτά. Κάθε χρόνο εκεί ανεβαίνουν πλήθος κόσμου για τον εσπερινό το απόγευμα και έπειτα διασκεδάζουν με μουσική και χορό. Το εκκλησάκι αυτό ανήκει στη περιφέρεια της ενορίας των Αγίων Πάντων.
Το άλλο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία που εορτάζει και αυτό αύριο βρίσκεται στη θέση Στρογγύλη στο Κορωπί δηλαδή δεξιά στο λόφο από τον δρόμο Κορωπίου-Μαρκοπούλου. Η πρόσβαση στο εκκλησάκι αυτό γίνεται με αυτοκίνητο καθώς υπάρχει δρόμος. Επίσης ιστορικό εκκλησάκι αυτό όπως του Υμηττού. Σε εξαιρετική θέση μέσα στο πράσινο αλλά σε μικρότερο υψόμετρο. Το ξωκλήσι αυτό ανήκει στη περιφέρεια της ενορίας της Αναλήψεως Κυρίου.
Σας ενημερώνουμε ότι το Koropi Press θα βρεθεί απόψε στον εσπερινό στο Προφήτη Ηλία στο Στρογγύλη.

Σας παρουσιάζουμε τις διαδρομές για τα δύο αυτά εκκλησάκια. Αρχικά για τον Προφήτη Ηλία στον Υμηττό. (Όπου κόκκινη γραμμή κινείται αυτοκίνητο, όπου μπλέ γραμμή ανάβαση με τα πόδια)

Η διαδρομή για το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Στρογγύλη είναι η παρακάτω. (Έχει μόνο κόκκινη γραμμή καθώς φτάνει αυτοκίνητο μέχρι το εκκλησάκι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP