Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμαρχoς Κορωπίου κ. Κιούσης: "Ιστορική απόφαση του ΣτΕ για τον Υμηττό και ισχυρό μήνυμα προς..."


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Κρωπίας κύριος Δημήτριος Κιούσης με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει το Προεδρικό Διάταγμα του 2011 για την προστασία του

Υμηττού που ουσιαστικά δέσμευε ιδιοκτησίες πολιτών όσον αφορά την πόλη μας. Σε ένα σημείο της ανακοίνωσης στέλνει σαφές μύνημα σε όσους υπερασπίστηκαν  το εν λόγω Διάταγμα λέγοντας:
"Η οριστική απόφαση της 22ας Σεπτεμβρίου 2017 αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς τις γραφειοκρατικές, απομονωμένες από την κοινωνία, κρατικές και κομματικές ελίτ της χώρας μας, που αυταρχικά θέλουν να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους ερήμην των τοπικών κοινωνιών, χωρίς ουσιαστικές διαδικασίες διαβούλευσης, με αγνόηση του λαϊκού παράγοντα και της κοινωνικής πραγματικότητας."

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω όλη την ανακοίνωση.
Ανακοίνωση του Δημάρχου:

"Αγαπητοί δημότες και κάτοικοι του Κορωπίου, 
πολίτες των Δήμων του Υμηττού,
πολίτες της Αττικής και της Αθήνας,
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 πληροφορηθήκαμε, από τον έγκριτο Νομικό Δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, νομικό εκπρόσωπο των συμφερόντων του Δήμου μας στον δικαστικό αγώνα μας κατά του ΥΠΕΚΑ περιόδου 2011, τη δικαίωση των προσπαθειών μας, με την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει τις ακραίες και αυταρχικές ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος περί προστασίας του Υμηττού(ΦΕΚ τ. Δ΄ αριθμ. 187/16.06.2011). Ακραίες ρυθμίσεις που επέβαλαν lobbies Μ.Κ.Ο και κρατικοί –κυβερνητικοί φορείς της περιόδου 2009-2011. Η πρώτη νομική νίκη του Δήμου μας κατά του ΥΠΕΚΑ ήρθε από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια (Δ.Ε.Ε) στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε με την οριστική απόφαση του Σ.τ.Ε.
Η οριστική απόφαση της 22ας Σεπτεμβρίου 2017 αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς τις γραφειοκρατικές, απομονωμένες από την κοινωνία, κρατικές και κομματικές ελίτ της χώρας μας, που αυταρχικά θέλουν να επιβάλλουν τις επιδιώξεις τους ερήμην των τοπικών κοινωνιών, χωρίς ουσιαστικές διαδικασίες διαβούλευσης, με αγνόηση του λαϊκού παράγοντα και της κοινωνικής πραγματικότητας.
Αυτό το μήνυμα ισχύει και στην περίπτωση της πρόσφατης προσπάθειας, ΕΔΣΝΑ και Περιφέρειας Αττικής, να επιβάλλουν μεθοδευμένα υπερτοπικές εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην ανατολική και δυτική Αττική, σε «στοχοποιημένες» περιοχές, που έχουν υποστεί- και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν- σοβαρές περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις και περιβαλλοντικά εγκλήματα.
Ο Δήμος μας με επιμονή και υπομονή χρησιμοποιεί σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις του κατάλληλα πολιτικά και νομικά μέσα και προσπαθεί να συνδυάζει τόσο την υπεράσπιση του δημοτικού συμφέροντος όσο και του δημοσίου συμφέροντος.
Ο Υμηττός είναι ένα σημαντικό ορεινό-δασικό οικοσύστημα με αρχέγονη παρουσία και αναπόσπαστους δεσμούς με τα ιστορικά μνημεία της Ανθρωπότητας όπως τον Παρθενώνα με τον αρχαίο δρόμο της Σφηττίας Οδού, που συνδέει την Αθήνα με τα Μεσόγεια. Αποτελεί δε έστω και χωρίς ανάδειξη, τουριστικό οικολογικό και αρχαιολογικό σημείο αναφοράς σε διεθνείς ταξιδιωτικούς οδηγούς. Είναι η κοντινότερη ανάσα ζωής της Αθήνας και των Μεσογείων.Του αξίζει ένα καλύτερο διάταγμα προστασίας και ανάδειξης. Ένα καθεστώς προστασίας που θα ενσωματώνει ξανά το βουνό στην ζωή των κατοίκων, θα αντιμετωπίζει τα υπαρκτά ζητήματα των κινδύνων και των ήδη συντελεσμένων αλλοιώσεων του χαρακτήρα του με κοινωνικά δίκαιο τρόπο πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και υπό διεπιστημονικές προσεγγίσεις.
Σας καλώ να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα : να βοηθήσουμε στην χάραξη στρατηγικής για την ουσιαστική προστασία και ανάδειξη του Υμηττού, με ουσιαστική διαβούλευση για την οριοθέτηση των πραγματικών ζωνών προστασίας και την ομαλή ένταξη των παραδοσιακών δραστηριοτήτων των κατοίκων. Δραστηριότητες οι οποίες προστατεύουν το δασικό οικοσύστημα και εμπλουτίζουν την πανίδα της περιοχής.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι εδώ, στηρίζει την κοινωνία του πλήττεται και αγωνίζεται με δίκαιο τρόπο. Ο Υμηττός μας είναι το κοινό σύμβολο της Αντίστασης και της Ελπίδας!"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP