Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Απόβαση Κινέζων επενδυτών και στο Κορωπί. Τι ζητάνε να αγοράσουν;


Είναι γνωστή τα τελευταία χρόνια η επενδυτική εκστρατεία των Κινέζων στη χώρα μας. Μπορεί να
θεωρηθεί φυσικά ως στρατηγική, διότι πολλοί Κινέζοι έρχονται στην Ελλάδα και αγοράζουν σπίτια ή άλλα ακίνητα με σκοπό όχι απλά ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας τους αλλά έτσι ώστε με τον τίτλο που αγοράζουν να κάνουν αίτηση για άδεια παραμονής στη χώρα μας ή όπως λένε για την "χρυσή βίζα" που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως είσοδο Κινέζων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα λοιπόν, με ένα δημοσίευμα του "agonaskritis.gr" οι Κινέζοι πραγματοποιούν πολλές αγορές ακινήτων ιδιαιτέρως σπιτιών με καλές περιοχές της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας. Στόχος τους είναι το ακίνητο που θα αγοράσουν να βρίσκεται σε εμπορική, γνωστή, καλής φήμης περιοχή, ώστε να ανακαινίσουν το ακίνητο αυτό (στις περισσότερες περιπτώσεις) και να το τοποθετήσουν στο Airbnb ή να το νοικιάσουν. Φαίνεται πως σπάνια κάνουν παζάρια καθώς είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αγορές που θα τους δώσει δικαίωμα στην είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα ακόμα στοιχείο που διαβάσαμε στο δημοσίευμα αυτό, είναι ότι πρόσφατα ένας Κινέζος ζήτησε από μεσιτικό γραφείο να του βρουν χωράφι με ελιές στη Βάρης Κορωπίου. Είναι μέσα στις επιθυμίες τους και η καλλιέργεια της γης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP