Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Κυρίου υποδέχτηκε και φέτος την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας (Ι.Μ Ιβήρων Αγίου όρους) στο Κορωπί. (ΦΩΤΟ)


Για ακόμα μία χρονιά φέτος το Κορωπί και ο Ιερός Ναός Αναλήψεως Κυρίου
υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας. Η εικόνα αυτή είναι πιστό αντίγραφο (γιατί όπως είναι γνωστό εικόνες και κειμήλια δεν βγαίνουν εκτός Αγίου Όρους) της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας που υπάρχει στη Ιερά Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος.
Πρόσφατα το "Koropi Press - Τα Νέα του Κορωπίου" πραγματοποιήσαμε οδοιπορικό στο Άγιον Όρος και καταλήξαμε όπου και διαμείναμε στην Ιερά Μονή Ιβήρων που μας φιλοξένησε και μπορείτε πατώντας ΕΔΩ να δείτε φωτογραφίες αλλά και να διαβάσετε όλη την πραγματικά μοναδική περιγραφή από τη Μονή Ιβήρων αλλά και όλα τα σημεία που επισκεφθήκαμε (Καρυες, Παναγούδα (Καλύβη Αγίου Γέροντος Παϊσίου) σε 54 υπέροχες φωτογραφίες.
Στο Κορωπί η εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας παραχωρείται από γνωστό επιχειρηματία της περιοχής και θα παραμείνει στο Ιερό Ναό της Αναλήψεως Κυρίου μέχρι τον Ακάθιστο Ύμνο. Κθημερινά ο Ναός της Αναλήψεως είναι ανοιχτός το πρωί από τις 7:00 και το απόγευμα από τις 16:30.
Επίσης, κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα διαβάζεται το Μεγάλο Απόδειπνο κάθε Τετάρτη (συνήθως απόγευμα) και Παρασκευή πρωί τελείται Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Σάββατο και Κυριακή πρωί ψάλλεται όρθρος και τελείται Θεία Λειτουργία στις 7:00.
Τέλος, σημαντικό πρέπει να τονίσουμε ότι την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 18:30 το απόγευμα θα ψαλεί Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου και θα μιλήσει ο ιερομόναχος Φιλόθεος Γρηγοριάτης (από τη Μονή Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους) με θέμα: "Οι Άγιοι του Θεού- Φως, στήριγμα, ελπίδα στα αδιέξοδα της αποστασίας μας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP