Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Δημιουργία Open Mall στο Κορωπί σχεδιάζουν Δήμος και ΕΕΒΕ.


Με αφορμή ένα από τα θέματα που υπήρχαν στην συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κρωπίας, είδαμε το θέμα για έγκριση υπογραφής του Δήμου με την Ένωση
Επαγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα OPEN MALL.
Είναι ένα θέμα το οποίο έχει τεθεί σχεδόν από τις αρχές του Σεπτέμβρη και μάλιστα έχει πραγματοποιηθεί και δημόσια ενημέρωση στο Δημαρχείο.
Στην ουσία πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει τη δημιουργία ενός ανοιχτού κέντρου εμπορίου που θα υπάρχει μία ενιαιοποίηση "ταυτότητας" της πόλης με τις επιχειρήσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Κιούσης φαίνεται υπέρμαχος της ιδέας αυτής, θέτει όμως τη πολιτική του Δήμου που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να γίνουν τα πρώτα βήματα στο θέμα αυτό.
Για να πραγματοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός του Open Mall στο Κορωπί, πρέπει να γίνουν κάποια έργα υποδομής που ήδη είναι σε ισχύ.
Αυτά δεν είναι άλλα από την μονοδρόμηση της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, έτσι ώστε να ενωθούν οι κατοικίες πάνω σε αυτή με τους αγωγούς της αποχέτευσης, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και να δημιουργηθούν μεγαλύτερα πεζοδρόμια αφού ο δρόμος θα γίνει μίας κατεύθυνσης έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά το φαινόμενο "ράβε-ξήλωνε".
Όλα αυτά είναι σε ισχύ. Διότι προτεραιότητα για την μονοδρόμηση και τις λοιπές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της πόλης του Κορωπίου είναι η κατασκευή των κόμβων στην είσοδο και έξοδο του κέντρου της πόλης. Η αρχαιολογική ανασκαφή για τον κόμβο δίπλα στο Κέντρο Υγείας πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου και αμέσως να ξεκινήσει η κατασκευή του κόμβου που ο χρόνος κατασκευής του υπολογίζεται περίπου στους 3 μήνες.
Έπειτα με πλήρη μεθοδικότητα θα συνεχίσει να πραγματοποιείται κάθε σημείο από τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP