Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Οι απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα στο Κορωπί του 1930!!! Διαβάστε, αυτή είναι η ταυτότητα μας!


Καλή Σαρακοστή σε όλους! Μέρες όπως οι απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα είναι κατά περιοχές διαφορετικές. Αλλιώς τις ζουν οι άνθρωποι στις πρωτεύουσες, αλλιώς στις επαρχιακές πόλεις αλλιώς στα χωριά. 
Είναι πολύ ωραίο κανείς να γνωρίζει τις ρίζες του. Να μαθαίνει πως ζούσαν οι πρόγονοί του την κάθε μέρα, τη ζωή γενικότερα. 
Σήμερα είναι μία μέρα που μπαίνουμε στη μεγάλη Τεσσαρακοστή, ξεκινάει η νηστεία του Πάσχα και μετράμε αντίστροφα για το ομορφότερο συναίσθημα που γιορτάζει η εκκλησία μας, την Ανάσταση του Θεανθρώπου.
Ψάξαμε, αναζητήσαμε και βρήκαμε ένα μέρος από ένα υπέροχο βιβλίο που αναφέρει την ιστορία του Κορωπίου, "ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΠΟΤΕ" της Τούλας Στεριώτη που αναφέρεται σε λαογραφικές αναμνήσεις της πόλης μας. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω το κεφάλαιο του βιβλίου που αναφέρεται στις απόκριες και στην Καθαρά Δευτέρα και να μάθετε πως ζούσαν τις ημέρες αυτές στη δεκαετία του 1930 οι πολίτες του Κορωπίου.




 


 
πηγή φωτογραφίας: dialliospage.blogspot.com/2013/09/blog-post_27.html
Βιβλίο: "ΤΟ ΚΟΡΩΠΙ ΚΑΠΟΤΕ", συγγραφέας: Τούλα Στεριώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP