Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΕΣ αγιογραφίες του 17ου αιώνα στο ξωκλήσι της Παναγίας στο Κορωπί.(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Με αφορμή την εορτή της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου το Koropi Press βρέθηκε χθες το
απόγευμα στον Πανηγυρικό Εσπερινό στη Παναγία στο Σκουπέρι για την εορτή της οποίας κάναμε και χθες δημοσίευμα (για να το διαβάσετε πατήστε εδώ). Οι πιστοί κατέκλεισαν τον προάυλιο χώρο γύρω από την εκκλησία. Μετά το τέλος του Εσπερινού η τηλεόραση του Koropi Press Web Tv μπήκε στο χώρο του Ναού αλλά και του Ιερού και αυτό που έλαβε ήταν κάτι το μοναδικό. Με πολύ φώς και φλας λόγω νύχτας, ανακαλύψαμε ότι πίσω από αυτές τις μεταβυζαντινές αγιογραφίες κρύβονται ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΕΣ τοιχογραφίες Αγίων που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα και ο καλλιτέχνης τους ήταν επηρεασμένος από την τέχνη των Παλαιολόγων. Θα δείτε στη συνέχεια τις αγιογραφίες μέσα σπό τη κάμερα του Koropi Press και θα τις θαυμασετε και θα συγκινηθείτε διότι επειδή το εκκλησάκι δεν έχει παράθυρα και φως δεν μπαίνει, οι αγιογραφίες δεν φαίνονται καθαρά με γυμνό μάτι.

Επίσης η τηλεόραση του Koropi Press βρέθηκε και στα ερείπια του παλαιότερου Ορθόδοξου Χριστιανικού Ναού που βρίσκεται κολλητά στο Ναό της Παναγίας. Ίδιας ακριβώς αρχιτεκτονικής έχοντας μείνει με τα θεμέλεια 60 εκατοστών ύψους περίπου.
Μοναδικές εικόνες που θα τις δείτε μέσα από τις φωτογραφίες και βίντεο του Koropi Press. (Για να δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος τις φωτογραφίες πατήστε πάνω στη κάθεμια ξεχωριστά).




Οι παραπάνω φωτογραφίες αποτελούν λήψη το Koropi Press  για το koropi-press.blogspot.gr


Άρθρα που σχετίζονται με αυτό: Εκπληκτικό!!! Κι άλλα ερείπια αρχαίου Ορθόδοξου Ναού στο Κορωπί. (ΦΩΤΟ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP