Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

"Ο ιστορικός ΑΟΚ πρέπει να σωθεί και να παίξει Α κατηγορία", του Χριστοδούλου Χρ.


Πολλά αρνητικά δημοσιεύματα τον τελευταίο καιρό για τα ποδοσφαιρικά τμήματα του Κορωπίου,
βγαίνουν στο φως ενημερώνοντας τους πολίτες ότι και ο ιστορικός ΑΟΚορωπί και η Δόξα, έχουν μείνει χωρίς διοίκηση και το πιθανότερο είναι να μην συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ.
Θα αναφερθώ περισσότερο στο ΑΟΚ που από το 1997 στην ηλικία των 6 ετών μου γράφτηκα πρώτη φορά στις ακαδημίες του Αθλητικού Ομίλου Κορωπίου. Για τις ιστορίες που άκουγα από τον πατέρα μου και τους παππούδες μου που ακολουθούσαν τον "ιστορικό ΑΟΚ" όπου και αν αγωνιζόταν. Θυμάμαι, στα κάγκελα του Δημοτικού σταδίου Παπασιδέρη όπου η ομάδα έπαιζε Β κατηγορία ΕΠΣΑ στο χώμα και έπειτα που δημιουργήθηκε η ΕΠΣΑΝΑ το Κορωπί μεταπήδησε στην Α κατηγορία της ΕΠΣΑΝΑ. Μετά στο νέο γήπεδο στη Δεξαμενή με χλοοτάπητα, το πρώτο στο Κορωπί, τα καθίσματα στις κερκίδες ακόμα και τα διαρκείας Δ Εθνική και μετά Γ.
Πως μπορεί μία ιστορία 113 χρόνων να μπει σε χρονοντούλαπο; Η ομάδα με τη μεγαλύτερη ιστορία στη περιοχή σβήνει;
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σύγχρονο διπλό στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο απέναντι στη Παναχαική (σύγχρονο γιατί η ομάδα στη τεράστια ιστορία της έχει ξαναπάιξει στο παρελθόν με την Αχαική ομάδα);
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη διπλάρα μέσα στη Ριζούπολη με την Ηλία Σαπάνη να "καρφώνει" τον Απόλλωνα Αθηνών στο 88';
Και αυτά είναι τα σύγχρονα που θυμόμαστε οι νέοι. Πόσα περισσότερα θυμόνται οι μεγαλύτεροι; Με πάθος. Και τι παιχταράδες έβγαλε το Κορωπί; Σικαλιάς, μετά το Κορωπί στον ΠΑΣ Γιάννενα. Βελλίδης στο ΠΑΟΚ. Ζαραδούκας πέρασε από τον Ολυμπιακό και ακόμα πάρα πολλο'ι παιχταράδες.
Το άρθρο αυτό λοιπόν το γράφω όχι για να θίξω διοικήσεις, ίσα ίσα κάθε διοίκηση έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και αυτό έχει φανεί. Ο σκοπός είναι το Κορωπί να ξανα πρωταγωνιστεί ως η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα των Μεσογείων. Είμαι ένας από τους φιλάθλους λίγους ή πολλούς δεν γνωρίζω που συμφωνούν στη συγχώνευση των δύο σωματείων ΑΟΚ και Δόξας. Μία ομάδα, ένα ρόστερ χρειάζεται η πόλη μας για να πετύχει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Λόγω σπουδών τα τελευταία χρόνια εκτός Κορωπίου δεν κατάφερα να βρεθώ δίπλα στην ομάδα παρά μόνο στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μικρασιατική Χίου πριν μερικά χρόνια, μέσα στο Δημοτικό στάδιο Χίου που στο γκολ της ομάδας μας δέχτηκα ευτυχώς, μόνο φραστική επίθεση σε μία κερκίδα των 300 φιλάθλων.
Για μένα ΑΟΚ σημαίνει ιστορία, σημαίνει ΘΥΡΑ 2 (που όσοι τη ζήσανε την έχουν στο μυαλό), σημαίνει τοπικά ντέρμπι, σημαίνει φαβορί, σημαίνει νίκη. Και η φανέλα είναι αυτή που δίνει τη νίκη για εμάς τους Κορωπιώτες.
ΑΟΚ και εγώ ο Χρήστος μαζί σου!!!

Υ.Γ. Καλώ και εγώ σας φίλαθλος όλους αυτούς που πραγματικά αγάπησαν αυτήν την ομαδάρα να βάλουν το δικό τους όνομα στη μεγάλη προσπάθεια.
Υ.Γ.2: Όποιος θέλει να φτιάξει hastag στα κοινωνικά δίκτυα με μία φωτογραφία ή ανάμνηση με το σχόλιο: #AOK_kai_egw_o_(βαλτε το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες)_mazi_sou

5 σχόλια:

  1. Τα χρήματα από θα βρεθούν; Με ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμος Λαυρίου κερατεας,έχει 4 ομάδες και δίνει και στις 4 ομάδες χρήματα.δημος με πολύ λίγο πληθυσμό από ότι το κορωπι.ουτε εργοστάσια στον Δήμο ούτε πληθυσμό. Ο Δήμος δίνει επιχορήγηση στον κεραυνός κερατεας που πηγαίνουν σε δόσεις για να ξεχρεωσει ο κεραυνός (που πάρα την αντιπαλοτητα που έχουμε καλά κάνει και βοηθά ο Δήμος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δήμος Κορωπίου δίνει τα χρήματα αλλά υπάρχει μάλλον πρόβλημα διαχείρισης! Για αυτό....λουκετάκι ή να μάθουν να παίζουν με παιδιά δικά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν μπορει να συντηρείται μια ομαδα με το ζορι για "παιζουν" ορισμενοι τον προεδρο.Δεν εχει λογο υπαρξης πλεον,ας μενει ένα ερασιτεχνικο σωματειο αυτοχρηματοδοτουμενο και ας δινει ο Δημος τα χρηματα σε πεντε φτωχες οικογενειες για να βιοπορίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kala ta les esi alla sto koropi einai olli lamogiaaa oti lefta pernoune ta bazoune stin tzepi... to xrono apo to dimo aposo exw akousi pernoune 40.000 euro 10 me 15 eperne i do3a kai o aok 30.00 euro posa stimena exoune dosi...? afta ta lefta pou ta exoune?? ta paidia tou koropiou pernoune tpt tous dinoune 100 euro me 150 to mina kai ean tous dini.. episis mono se 2 me 3 atoma edinan lefta sta pedia pou exoune tous paterades st simbol... oti nane einai ston aok tr...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP