Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Το μεγαλύτερο πανηγύρι των Μεσογείων παραμονή της Μεταμορφώσεως στο Σαρωνικό.(ΒΙΝΤΕΟ)


Μεγάλο παραδοσιακό και ιστορικό πανηγύρι διεξήχθη και φέτος στο Δήμο Σαρωνικού, στα Καλύβια.
Γιορτάζει το ιστορικό εκκλησάκι που βρίσκεται στο κοιμητήριο των Καλυβίων. Συγκεντρώνει κόσμο την ημέρα αυτή από όλα τα Μεσόγεια ιδιαίτερα τα παλαιότερα χρόνια καθώς λόγω Αυγούστου οι εργασίες των κατοίκων πάντα ήταν λιγότερες. Λένε οι ντόπιοι λαογράφοι ότι το πανηγύρι αυτό είχε πολύ επίσημο χαρακτήρα καθώς οι παλιές γυναίκες ράβωνταν για να προετοιμαστούν κατάλληλα πριν βγουν έξω την ημέρα αυτή. Επίσης ήταν ημέρα που έκαναν επίσημη εμφάνιση νιόπαντροι, αρραβωνιασμένοι ώστε να κάνουν γνωστό στη κοινωνία το γεγονός τους.
Χθες λοιπόν στη πλατεία των Καλυβίων βρέθηκε πλήθος κόσμου. Από όλα τα Μεσόγεια, Κορωπί, Κερατέα, Μαρκόπουλο Παιανία, Σπάτα κτλ. Το μουσικό πρόγραμμα είχε αναλάβει ο έμπειρος και εξαιρετικός Βαγγέλης Κονιτόπουλος και ο Σπύρος Μπρέμπος.
Το Koropi Press και η τηλεόραση του βρέθηκε εκεί σας παρουσιάζει μέσα από την κάμερα του, τη διασκέδαση, το κέφι, τη διάθεση και τις ευχάριστες στιγμές που επικρατούσαν.
Παρόν, στο πανηγύρι ήταν και ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης ο οποίος έσυρε και το χορό.

Δείτε το βίντεο του πανηγυριού από το Koropi Press Web TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP