Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Άμεση παρέμβαση του Δήμου στο θέμα της λίμνης-βούρκου. Δηλώσεις Αντιδημάρχου Υποδομών Ν. Γιαννάκου (ΦΩΤΟ)


Έπειτα από την καταγγελία αναγνώστη μας που δημοσιεύσαμε την προηγούμενη βδομάδα, ως Koropi Press κινηθήκαμε άμεσα για να δώσουμε και λύση. Πράγματι η παρέμβαση του Δήμου Κρωπίας ήταν άμεση και δόθηκε εντολή σε κλιμάκιο να καθαρίσει το σημείο αυτό και να
απεγκλωβίσει τα λιμνάζοντα νερά. Το θέμα είναι ότι με τις νέες φωτογραφίες που τραβήξαμε στο σημείο φαίνεται ότι μαζί με νερά καθαρά από άντληση υδάτων των υπογείων των πολυκατοικιών, υπάρχουν και λύματα κάτι που είναι παράνομο βάσει νόμου και τιμωρείται με πρόστιμο.
Πάντως, να αναφέρουμε ότι τα πολλά νερά που "έτρεχαν" και πριν καθαριστεί το μέρος συνεχίζουν με την ίδια ποσότητα καθημερινά. Όσον αφορά τους πολίτες που βγάζουν τα ακάθαρτα νερά από τα λύματα στον δρόμο τίθεται θέμα υψηλού προστίμου. Ο Δήμος βέβαια δεν μπορεί να επέμβει και ο τομέας υγειονομικού υπάρχει μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής.

Δήλωση Αντιδήμαρχου Υποδομών Νικολάου Γιαννάκου:
Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε για το συγκεκριμένο θέμα με το κ. Γιαννάκο, δήλωσε στο Koropi Press ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα υπόγεια ύδατα της περιοχής που την Άνοιξη αυξάνονται με σκοπό να πλημμυρίζουν τα υπόγεια των πολυκατοικιών. Ο Δήμος και τα κλιμάκια καθαριότητας θα προσπαθήσουν να λύσουν το θέμα και να βγάλουν με κάποιους αγωγούς τα νερά από το σημείο.
Να τονίσουμε ότι το ενδιαφέρον του Δήμου μετά το δημοσίευμα μας ήταν άμεσο και επίσης η θέληση να δοθεί άμεσα λύση.

Σας παραθέτουμε τις νέες φωτογραφίες μετά τον καθαρισμό των νερών και να δείτε μόνοι σας οτι τα νερά συνεχίζουν τα τρέχουν στον ίδιο ρυθμό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP