Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Μεγάλη Ανοιξιάτικη δράση του Δήμου Κορωπίου - "Let's Do It Greece

Για 4 συνεχή χρονιά ο Δήμος Κρωπίας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη Πανελλαδική δράση "Let's Do it Greece" για την ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής και την διεξαγωγή ενός συμβολικού καθαρισμού της φύσης σε διάφορα σημεία της πόλης και των Οικισμών.


«LET’S DO IT GREECE 2015» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ   ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ «  Let’s do it Greece 2015» ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ2015 ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΤΣΑΝΑ  ΥΜΗΤΤΟΥ (Άγιος Ανδρέας, Νυμφαίο, Μελίσσια Μπουρμπουτσάνας).
Δράσεις καθαρισμού σε πολλές περιοχές του Δήμου  από συλλόγους και ιδιωτικούς φορείς
Θα ακολουθήσει η Γιορτή της Άνοιξης στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Ανδρέα Μπουρμπουτσάνας

Σε πρόσφατη δημόσια σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του Κορωπίου, την οποία συγκάλεσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, Αδαμαντία  Μάλλιου στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανελλαδικής περιβαλλοντικής δράσης καθαρισμού « Let’s do it Greece 2015», αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις και εκδηλώσεις :
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΤΣΑΝΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Κρωπίας και του ΝΠΔΔ Σφηττός  θα γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, στις 10.00 το πρωί, στην περιοχή Μπουρμπουτσάνα στον Υμηττό ( Άγιος Ανδρέας, σπήλαιο Νυμφαίο, Μελίσσια Μπουρμπουτσάνας). Τόπος εκκίνησης και συνάντησης το Θέατρο Κεκρωπία (στη λεωφ. Δημοσθένους).  
Συνεργεία καθαριότητας των δημοτικών υπηρεσιών θα υποστηρίξουν όλες τις δράσεις καθαρισμού. Όπως έχει καθιερωθεί, μια εβδομάδα πριν την ημέρα της δράσης, το Σάββατο 18 Απριλίου, συνεργεία του Δήμου Κρωπίας θα καθαρίσουν από μπάζα δεκαετιών  φυσικά μνημεία (σπήλαια) και τον χώρο του πρώην εργοταξίου στην περιοχή Ντούκα Υμηττού.
ΕΟΡΤΗ ΑΝΟΙΞΗΣ
Μετά την δράση καθαρισμού, στον ίδιο χώρο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί  η γιορτή της άνοιξης που τη διοργανώνει η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (oμάδα πολιτών & ΝΠΔΔ Σφηττός, Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορωπίου, Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Κορωπίου). Πρόγραμμα : Δημοτικά χορευτικά τραγούδια της δεκαετίας 1960, γνωριμία με τα αγριολούλουδα της περιοχής, ομιλία για το πώς εορταζόταν η Πρωτομαγιά. Ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Κορωπίου (Α.Σ.Κ) υποστηρίζει την εορτή με δωρεάν κρασί.
Για την κεντρική εκδήλωση «Γιορτή της Άνοιξης» λεωφορείο του Δήμου Κρωπίας θα εκτελέσει δρομολόγια προς τον χώρο της εκδήλωσης από τις 11.30πμ, από την Πλατεία Ελευθερίας (απέναντι από Δημαρχείο Κρωπίας) με δρομολόγια επιστροφής έως 13:45.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ
Επίσης, την Κυριακή 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις καθαρισμού με τη συνεργασία τοπικών συλλόγων και ιδιωτικών φορέων στις περιοχές : Αγία Μαρίνα (στη θέση «Κριεζή»,  στην παραλία Αγίας Μαρίνας και  στην παραλία Λουμπάρδας ), στο Κίτσι , στον  Άγιο Δημήτριο  (Πλατεία- Εκκλησία), στην περιοχή Αλθέας-Αγ. Δημητρίου (οδός Κέκρωπος, παραλία Αλθέας και εγκαταστάσεις Ήλιος), στον Καρελλά (Γραμματοθυρίδες, οδός Χαλιδώνος & Προφήτη Ηλία, Άνω Καρελλάς).  Οι ώρες έναρξης των δράσεων είναι 10.00πμ και 11:00πμ.

Μέχρι 17 Απριλίου 2015  είχαν δηλώσει συμμετοχή οι σύλλογοι και φορείς : ο Ροταριανός Όμιλος Κορωπίου, η εταιρία UPS  οf Greece,  το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού,  ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρελλά «Η Αγία Παρασκευή», ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορωπίου «Αριστοτέλης»,  ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Κορωπίου, ο Εξωραϊστικός σύλλογος Βίλιζας,  ο  Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κίτσι «Η Άνοιξη»,  ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος «Κέκρoψ», ο Σύλλογος Ποντίων Κορωπίου «Ο Εύξεινος  Πόντος», ο Εξωραϊστικός Προοδευτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, ο Σύνδεσμος Οικιστών «Αμπελώνας», ο Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Αλυκού, ο εξωραϊστικός σύλλογος Αλθέας, o Όμιλος Αντισφαίρισης Κορωπίου. Οι δηλώσεις συμμετοχών συνεχίζονται.
Κυριακή 26 Απριλίου 2015
Τόπος κεντρικής συγκέντρωσης:
Θέατρο Κεκρωπία - Ώρα 10:00
Παραλία Αγ.Μαρίνας, Παραλία Λουμπάρδας, Παραλία Αλθέας, Παιδική
ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Χαρά Αγ. Μαρίνας, Κίτσι (Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου), Άγιος
Δημήτριος (Πλατεία-Εκκλησία), Καρελλάς (Οδός Χαλιδώνος & Προφήτης Ηλίας)
Μετά τον καθαρισμό, θα πραγματοποιηθεί η «ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΟΙΞΗΣ»
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ στις 12:00 στον ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΤΣΑΝΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
- Πώς γινόταν ο παραδοσιακός εορτασμός της Πρωτομαγιάς.
- Με δημοτικά χορευτικά τραγούδια της δεκαετίας του 1960 - Γνωριμία με τα αγριολούλουδα της περιοχής
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
- Δωρεάν κρασί του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ή ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ
«ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP