Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Δεύτερος κύκλος "Σφήττεια 2014" με θέμα: "Οι καλλιτέχνες της πόλης μας"

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό
ΤΡΙΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ :
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΚΑΡΕΛΛΑ - ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Αρχίζει την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014, παραμονή του εορτασμού του Αγίου Φανουρίου Καρελλά Κορωπίου,ο δεύτερος κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κρωπίας – Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός με την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2014» αφιερωμένες φέτος στους καλλιτέχνες του Δήμου Κρωπίας.
Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λαϊκή βραδιά σε ανοιχτό χώρο, δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Καρελλά, με τον Κωνσταντίνο Κατσίκη(«Ντέλλος»).


ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014: Η αναβίωση του τοπικού εθίμου «ΣΙΝ –ΜΕΛΕΤΗΣ»

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται, την Κυριακή 31 Αυγούστου, παραμονή του εορτασμού του Οσίου Μελετίου (αρχή της Ινδίκτου και έναρξη του εκκλησιαστικού έτους) με τηναναβίωση του τοπικού εθίμου της φωτιάς με την επωνυμία «Σιν-Μελέτης». Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται το έθιμο στο πλαίσιο των «Σφηττείων» και οιδιοργανωτές μαζί με τη συνδρομή των Προσκόπων και Οδηγών του Κορωπίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορωπίου και την υποστήριξη της υπηρεσίας και των εθελοντών πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας καθώς και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος (Σ.Ρ.Ε) υπόσχονται και φέτος εκπλήξεις. Το απόγευμα στις 18:00 στο Δημαρχείο Κρωπίας θα έχει προηγηθεί η δημόσια ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και αναμένεται αρκετοί δημότες, επισκέπτες και φίλοι του Κορωπίου να μεταβούν για να παρακολουθήσουν το έθιμο. Δημοτικό Λεωφορείο από το Δημαρχείο Κρωπίας αμέσως μετά τον ορκωμοσία θα εκτελεί δρομολόγια μετάβασης προς την πλ. 1ου Γυμνασίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙΤΣΙ & ΕΡΓΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
Την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου τα «Σφήττεια» μεταφέρονται στην πλατεία Δεξαμενής. Στην πλατεία, με την πανοραμική θέα σε όλα τα Μεσόγεια θα γίνουν τα εγκαίνια των εκθέσεων ζωγραφικής της καλλιτεχνικής ομάδας κατοίκων Κιτσίου (τρίτη χρονιά συμμετοχής) καθώς και η έκθεση έργων Βυζαντινής Αγιογραφίας του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κορωπίου (δεύτερη χρονιά συμμετοχής) στις 8 το βράδυ. Αμέσως μετά, στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, τα παιδιά θα απολαύσουν τη θεατρική παράσταση «Τα παραμύθια του Κουτιού» του Φαίδωνα Σοφιανού.
> Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, ο Σκούφης και η κουκλοπαρέα της Μικρής Σκηνής της Οικογένειας Σοφιανού προσκαλούν όλους τους μικρούς φίλους για να ζήσουν μια «κουκλοπεριπέτεια» στον κόσμο των παραμυθιών με μυστήρια, αγωνία και αστείες φάρσες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΛΥΡΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΕΝΑΣ ΚΟΡΩΠΙΩΤΗΣ, ΜΙΑ ΚΟΡΩΠΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, στο θέατρο της Πλ. Δεξαμενής, στις 9 το βράδυ, θα παρακολουθήσουμε μια σπουδαία παράσταση με δύο έργα του Γιάννη Πρόφη που αφορούν πρόσωπα του Κορωπίου: το πρώτο είναι η περίφημη Ωδή στον Γεώργιο Σαράντη Παπασιδέρη (Γεν.1875-1920, Ολυμπιονίκης 1896, ευεργέτης Δήμου Κρωπίας) σε στίχους Γιάννη Πρόφη και μουσική Θεόδωρου Χαρίδη και το δεύτερο μουσικό έργο είναι η «Βασιλική και ο Αντζελο» που επίσης έχει μελοποιήσει ο Θεόδωρος Χαρίδης. Τον ρόλο του Ιταλού Αντζελο θα ερμηνεύσει ο μπασοβαρύτονος Γιώργος Ματθαιακάκης (ένας σπουδαίος σύγχρονος καλλιτέχνης από το Κορωπί, της οικογένειας Λάμπρου-Γκίκα από την πλευρά της μητέρας του).


ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΝΕΑΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΦΗΤΤΟΣ: ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΙΤΖΑΧ
ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΦΗΤΤΟΣ

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Χάσαμε τον Ελιτζάχ» του Ryan Craig. Η θεματική της παράστασης εστιάζει στις μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις του 2011 στην Αγγλία και αποτελεί μια ιδιότυπη, χιουμοριστική ματιά στον τρόπο ζωής των εφήβων της Αγγλίας.
>Συντελεστές : Σκηνοθεσία –Υπεύθυνη ομάδας: Κατερίνα Σκουρλή & Βαγγέλης Κυριακού. Παίζουν: Αναστάσης Γεωργούλας, Γεωργία Ντούνη, Δωραλία Σταμπολή, Εβελίνα Καλιακμάνη, Καικίλια Ζεμπίλα, Κωνσταντίνος Νίκου, Μαριτίνα Τρουπτσίδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΛΥΚΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ

Ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων Σφήττεια 2014 ολοκληρώνονται, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου με τη λαϊκή βραδιά στον Άγιο Δημήτριο Αλυκού (με αφορμή τον εορτασμό της γέννησης της Παναγίας, ο Δήμος Κρωπίας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Δημητρίου διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδήλωση) στις 21:30 και τηνΠαρασκευή 12 Σεπτεμβρίου με την χορευτική παράσταση των ομάδων χορού παιδιών και ενηλίκων τουΝ.Π.Δ.Δ Σφηττός υπό την δασκάλα χορού Ευαγγελία Ιερωνυμάκη στο θέατρο της Δεξαμενής, στις 21:00.


πηγή: koropi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP