Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Ερείπια αρχαίου Χριστιανικού ναού δίπλα ακριβώς στον βυζαντινό Ναό της Μεταμορφώσεως στο Κορωπί.


Ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την ύπαρξη εκκλησίας στο προαύλιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που χρονολογείται τον 10ο αιώνα, δημοσιεύουμε έπειτα από επίσκεψη του koropi-press στον συγκεκριμένο χώρο. Στις παρακάτω φωτογραφίες με νυχτερινή λήψη,
θα δείτε ότι κολλητά στον κεντρικό Ναό της Μεταμορφώσεως, υπάρχουν ερείπια ενός άλλου Χριστιανικού Ναού του οποίου έχουν παραμείνει μόνο τα θεμέλεια. Πως καταλαβαίνει κανείς την ύπαρξη του συγκεκριμένου Ναού? Είναι εμφανέστατο διότι στην μία μεριά του παραλληλογράμμου που φαίνεται διακρίνεται καθαρά το ημικύκλιο του ιερού κάθε Ορθόδοξης Χριστιανικής εκκλησίας. Μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε αν το δει από τις ακόλουθες φωτογραφίες, παρόλα αυτά μας το επιβεβαίωσε και ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Αναλήψεως. Σας παραθέτουμε τις φωτογραφίες να τις δείτε και να κρίνετε..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP