Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Εντυπωσιακά αρχαία ευρήματα στο Κορωπί από τις εργασίες της αποχέτευσης

Φοβερούς αρχαίους τάφους έφερε στο φως οι εργασίες για την αποχέτευση στην περιοχή του Κέντρου Υγείας Κορωπίου, μπροστά από γνωστό σούπερ μάρκετ της περιοχής. Αν παρατηρήσει κανείς στις εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο έχει
τοποθετηθεί κιόσκι για να μπορούν να δουλεύουν οι αρχαιολόγοι στη σκιά. Σε μία απλή βόλτα που κάναμε σε αυτά τα έργα είδαμε γωνίες προιστορικών αρχαίων τάφων, με μικρά πέτρινα τοιχάκια που αποδεικνύουν την ύπαρξη (όπως δηλαδή είναι γνωστό) του προιστορικού οικισμού. Μετά το Κέντρο Υγείας και μπαίνοντας προς την πόλη του Κορωπίου λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχει και άλλο ανοιχτό κομμάτι του δρόμου όπου και εκεί φαίνονται δύο πέτρινα τοίχη όπου οι αρχαιολόγοι τα έχουν αριθμήσει με χαρτάκια και μάλιστα υπάρχει και σκάλα μέσα για να κατεβαίνουν να εργάζονται άμεσα. Τέλος, δύο μεγάλες πλάκες, ρωμαικές σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν μέσα στο κέντρο του Κορωπίου στη γωνία που σχηματίζουν οι οδοί Βασ. Κων/νου με την Δημ. Παπανικολάου. Ευκαιρία να ανέβει η αξία του Κορωπίου για την πολιτιστική του κληρονομία. Ας τοποθετηθεί ένα τζάμι πάνω από τα ευρήματα και να μην σκεπαστούν πάλι ώστε να προσελκύσει κόσμο να τα δει από κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP