Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Νέο Κυριακάτικο φωτορεπορτάζ του Ιερού Ναού Αναλήψεως Κορωπίου

Είναι Μητροπολιτικός ναός Βυζαντινού ρυθμού. Η ανοικοδόμησή του άρχισε στις 8 Μαρτίου 1858 και τελείωσε στις 15 Δεκεμβρίου 1864 με τη συνδρομή όλων των κατοίκων. Αποτελεί «τάμα» των Κορωπιωτών για την
απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κωνσταντή και Μαρινάκη. Η διακόσμησή του ανήκει στο ζωγράφο Νικόλαο Λούβαρη και στον κοσμηματογράφο Ιωάννη Χρυσοχόο. Πολύ αργότερα (1935 – 1937) χτίστηκε το καμπαναριό σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αναστασίου Ορλάνδου. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ωραιότερους ναούς της Ελλάδας μετά το 1821. Σήμερα θεωρείται η κεντρική εκκλησία των Μεσογείων και αυτό διότι το Κορωπίου είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή. Τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως διακονούν 4 ιερείς. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλο έργο και πολλές φιλανθρωπίες και εκτός αυτού έχει συντηρήσει σε άψογη κατάσταση όλα τα ξωκκλήσια που είναι στην περιφέρεια της. Μεγάλο έργο ανακαίνησεις έγινε στο παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων στο 1ο κοιμητήριο όπου η εκκλησία αυτή δημιουργήθηκε εσωτερικά από την αρχή και αποτελεί πρότυπο παρεκκλησίου στην περιοχή. Σας παραθέτουμε παρακάτω φωτογραφίες από το εσωτερικό του Ιερού Ναού.





1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό και δυνατό το παραπάνω αφιέρωμα!
    Οι ιερείς της ενορίας μήπως θα πρέπει να κάνουν κάτι με το διαχρονικό χάλι με τα αμάξια απ΄έξω από την εκκλησία;
    Σε καμιά άλλη ενορία δεν γίνεται αυτό το χάλι,γιατί τόση εγκατάλειψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP