Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΕΝΦΙΑ φεύγει, ο ΦΜΑΠ έρχεται με 12.000 ευρώ χαράτσι.


Με επίσημα λόγια αυτά από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα κ. Νίκου Παππά.
Τι λέει λοιπόν ο κύριος Παππάς, ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες από την ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έχει στόχο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάσταση του με τον ΦΜΑΠ δηλαδή
Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με χαράτσι 12.000 ευρώ τον χρόνο. Όμως τα έσοδα θα είναι 2 δις λιγότερα με αυτό πράγμα που σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν νέα φορολογικά μέτρα ώστε να καλυφθούν και τα υπόλοιπα χρήματα.
Σας παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ σύμφωνα με την ιστοσελίδα crashonline.gr :

Πραγματικός «παράδεισος» φαίνεται πως θα είναι ο ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Κι αυτό γιατί, εάν γίνει πράξη η εξαγγελία της Κουμουνδούρου για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν σε ένα ασφυκτικό κλοιό πρωτοφανούς φορολογικής αφαίμαξης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς ακινήτων, αν συμβεί αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, περί τους 115.000 φορολογούμενους θα πρέπει καταβάλλουν κατά μέσο όρο 12.000 ευρώ ετησίως έκαστος.

Λιγότερα έσοδα
Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διευθυντή του πολιτικού γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από φέτος και θα αντικατασταθεί από τον ΦΜΑΠ, με συνέπεια το δημόσιο να εισπράξει φέτος από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας 1,4 δισ. ευρώ αντί 3,4 δισ. ευρώ που έχει προβλεφθεί με τον ΕΝΦΙΑ, δηλ. 2 δισ. ευρώ λιγότερα!

ΠΟΜΙΔΑ: Πραγματικός παράδεισος ο ΕΝΦΙΑ
Η εξαγγελία του κ. Τσίπρα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασης του από το ΦΜΑΠ πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη ΔΕΘ. Τότε η ΠΟΜΙΔΑ είχε εκδώσει ανακοίνωσε στην οποία είχε επισημάνει: «οι εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη επιβολή νέου “προοδευτικού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ)” δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να μας φανεί πραγματικός “παράδεισος” σε σχέση με την “κόλαση” ενός “προοδευτικότερου” και “δικαιότερου” ΦΜΑΠ σαν αυτόν που σκιαγράφησε ο κ. πρόεδρος…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP