Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη στο Koropi-Press της υποψήφιας με τη ΝΔ Χριστίνας Τσιμιδάκη.


Η νεότερη υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια της Αττικής μιλά αποκλειστικά στο Koropi-Press. Στα 26 της χρόνια μέλος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ στη Πάντειο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, αποφάσισε να "πέσει" στα βαθιά της πολιτικής κατεβαίνοντας υποψήφια Βουλευτής. Αν μη τι άλλο, εκπροσωπεί τους νέους και τις ιδέες τους και ζητά την στήριξη όλων για να φέρει νέα πνοή στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Σας παραθέτουμε την αποκλειστική συνέντευξη:


Χριστίνα, είσαι αρκετά νέα –μόλις 26 χρονών-. Τι είναι αυτό που σε «τράβηξε» να ασχοληθείς με την πολιτική;

Κοιτάξτε, θεωρώ ότι εμείς οι νέοι άνθρωποι σε τέτοιες εποχές μεγάλων αλλαγών θα πρέπει να βγούμε μπροστά και να ασχοληθούμε ενεργά με την πολιτική. Η πολιτική και πολύ περισσότερο η κοινωνία έχουν ανάγκη από φρέσκα πρόσωπα και νέες ιδέες. Όσο αφορά εμένα, έχω ασχοληθεί ενεργά με τον φοιτητικό συνδικαλισμό ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και μετέπειτα στην ΟΝΝΕΔ. Για ένα πράγμα όμως να είστε σίγουροι: Δεν θα έθετα ποτέ υποψηφιότητα αν δεν πίστευα ότι έχω κάτι σημαντικό να προσφέρω στον τόπο και στους συμπολίτες μου.

Φυσικά έχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι η πολιτική χρειάζεται νέα πρόσωπα. Γιατί όμως ένας νέος άνθρωπος προτιμά να κατέβει με ένα κόμμα το οποίο πολλοί θεωρούν  «φθαρμένο» λόγω των χρόνων διακυβέρνησης;

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας, παρότι γνωρίζω ότι αρκετός κόσμος το νομίζει αυτό. Παραδοσιακά, οι πολίτες στις δύσκολες στιγμές της χώρας εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία. Και για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα, ναι στα 3 χρόνια διακυβέρνησης ,από το 2012 μέχρι τώρα, δεν τα έκανε όλα σωστά. Υπήρχαν και λάθη αλλά και παραλείψεις. Όμως μόνο αυτός που δεν προσπαθεί δεν κάνει λάθη. Και ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι πριν τη Νέα Δημοκρατία, υπήρξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ουσιαστικά οδήγησε την χώρα στο Μνημόνιο.

Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε και ολοκλήρωσε βαθιές τομές σε όλο το φάσμα του Δημόσιου βίου. Θα είχαμε καταφέρει να περάσουμε στην μετα-μνημονιακή εποχή ήδη από τα τέλη Δεκέμβρη, αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν οδηγούσε εκβιαστικά την χώρα σε εκλογές.

Ποιο θεωρείς ότι είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας;

Η εύκολη απάντηση θα ήταν η οικονομική της κατάσταση. Αλλά για να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση συντελούν αρκετοί παράγοντες. Για μένα αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα όμως δεν λύνεται ούτε με ευχολόγια ούτε φυσικά από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται συντονισμένη δράση, παροχή κινήτρων από το κράτος, αλλά κυρίως οι νέοι να πιστέψουν στις ικανότητες τους. Είμαστε μια χώρα με μεγάλο επιχειρηματικό ταλέντο και πρέπει, είναι αναγκαίο πλέον, να το εκμεταλλευτούμε. Σαφέστατα αυτό απαιτεί αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ταχύτερες διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων και χαμηλότερη φορολογία. Πράγματα για τα οποία έχει δεσμευτεί ήδη η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Κλείνοντας θα ήθελα να στείλεις το μήνυμα σου στους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτό που θα ήθελα να πω στους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής είναι πριν καταλήξουν στο ποιο κόμμα να ψηφίσουν, να σταθμίσουν σωστά τα πράγματα. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο δίλημμα σε αυτές τις εκλογές:
Από την μία ο δρόμος της ευθύνης, ο σίγουρος, με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Νέας Δημοκρατίας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει το άγνωστο, το αβέβαιο μονοπάτι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εκεί που κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, εκεί που από την μια στιγμή στην άλλη οι εκπρόσωποι του αυτοαναιρούνται και φαίνεται ότι ο καθένας έχει την δική του ατζέντα. Ναι, γνωρίζω ότι περνάμε δύσκολα. Αλλά δεν θα πρέπει να πιστέψουμε ξανά στο «λεφτά υπάρχουν». Όχι τώρα, που τα Μνημόνια τελειώνουν.
Σε προσωπικό επίπεδο, θα παρότρυνα τους συμπολίτες μου να στηρίξουν τους νέους ανθρώπους σε όλα τα ψηφοδέλτια. Όσο για μένα, τους διαβεβαιώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ θα τιμήσω την ψήφο τους και σίγουρα θα είμαι και την επόμενη ημέρα κοντά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP