Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Εκοιμήθη ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης. Ένας σύγχρονος Άγιος!


Εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα ώρα 05:30 ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης στον Άγιο Νεκτάριο στη Καμάριζα Λαυρίου σε ηλικία 89 ετών.

Ένας άνθρωπος του Θεού. Πνευματικός πατέρας που πέρασε μεγάλες δοκιμασίες, όμως πάντοτε με την βοήθεια του Αγίου Νεκταρίου που υπεραγαπούσε και μνημόνευε πάντα, ξεπερνούσε κάθετι. Η χάρις του Θεού του έδωσε την ευλογία να βοηθάει καθημερινά πολλές ψυχές που κατέφευγαν σε εκείνον για να βρούν την ελπίδα, την υπομονή και την επιμονή. Ένας γέροντας ταπεινός που ζούσε φτωχός αλλά ταυτόχρονα πάμπλουτος από Θεό. Που έδινε βοήθεια σε όλο τον κόσμο. Με ταπείνωση, όπως όταν του εμφανίστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στη Καμάριζα στον Ιερό Ναό του. Όταν είδε σε όραμα το 1948 στην άκρη του Ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω ότι εκεί πρέπει να σκάψει για να βρει την εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης και πράγματι έσκαψε και βρέθηκε η εικόνα των Αγίων όπως του είχε υποδείξει ο Άγιος Κωνσταντίνος. Είναι ο Γέροντας μας που είχε πει στις 26 Μαίου 2011:
"Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση. Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα."

Και σας θυμίσουμε 28 Ιουνίου 2015 εφαρμογή Capital Control. Κλειστές οι τράπεζες. Οι καταθέτες δεν άγγιζαν τα χρήματά του παρά μόνο μικρά ποσά.

Ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης ήταν Οσιακή μορφή της Ορθοδοξία μας μία εποχή που η εκκλησία δέχεται συνεχώς κριτική. Είναι ο Γέροντας που ακόμα και πέρσι το καλοκαίρι που τον επισκεφθήκαμε να πάρουμε την ευλογία του, δεχόταν κόσμο δύο ώρες την ημέρα και τα πούλμαν έφταναν στη Καμάριζα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου με δεκάδες κόσμο καθημερινά.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο 12 η ώρα το πρωί, ενώ ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στη Καμάριζα του Λαυρίου θα παραμείνει ανοιχτός και τη νύχτα για τον ασπασμό του σεπτού σκηνώματος του Γέροντα Νεκτάριου.
Να έχουμε όλοι την ευλογία του Γέροντα Νεκταρίου Βιτάλη στις ζωές μας.
Αιωνία του η Μνήμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP