Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Θεοφάνεια στο Κορωπί. Ποιος έπιασε τον Σταυρό φέτος. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.



Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες ο κόσμος τίμησε και φέτος την ημέρα των Θεοφανείων.
Στο Κορωπί και συγκεκριμένα στην Αγία Μαρίνα, πραγματοποιήθηκε και η ρήψη του Τιμίου Σταυρού αγιάζοντας τα νερά της θαλάσσιας περιοχής. Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου:

"Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν στις εκκλησιαστικές ενορίες του Δήμου Κρωπίας τα Θεοφάνεια. Πλήθος πολιτών κατέκλυσαν τις εκκλησίες του Κορωπίου και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν. Ο επίσημος αγιασμός έγινε και φέτος στην Αγία Μαρίνα Αλυκού Κορωπίου στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου. Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Σεβασμιότατου Εμμανουήλ τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός των Υδάτων για το 2019 στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας Δήμου Κρωπίας και στην ομώνυμη γραφική παραλιακή περιοχή με την παραδοσιακή ρίψη του Σταυρού. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν (σ.σσχεδόν σε όλη την Αττική επικράτησε παγετός τις πρωινές ώρες)δεν πτόησαν τους πολίτες που κατέκλυσαν  το Ιερό Προσκύνημα και την προβλήτα της π. Αγίας Μαρίνας περιόρισαν όμως τους νέους που έπεσαν στα παγωμένα νερά του Σαρωνικού Κόλπου σε 4 από 15 που ήταν πέρσι. Η φετινή τελετή είχε εκπλήξεις τόσο για τους κολυμβητές όσο και για το κοινό και τους προσκεκλημένους. Ο π. Νεκτάριος Παρασκευάκος με τον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος, Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Σεβ. Εμμανουήλ συνοδευόμενοι από τους ιερείς, Απόστολο Σαγώνα και Γεώργιο Καλτσά ενώ είχαν ανέβει στην εξέδρα για την τελετή αποχώρησαν αιφνιδιαστικά και κατευθύνθηκαν σε σημείο της προβλήτας όπου τους περίμενε σκάφος του  τοπικού Ναυταθλητικού  Ομίλου Κέκρωψ. Στο σκάφος επιβιβάστηκε ο π. Νεκτάριος  και σε βαθύ σημείο του κόλπου έριξε τον Σταυρό περικυκλωμένος από αθλητές του ΝΑΟ Κέκρωψ με αγωνιστικά σκάφη και ιστιοσανίδες. Οι 4 νέοι κολυμβητές έφτασαν στο σημείο και τελικά ο  κ. Γεώργιος Δράκος από τον Άλιμο έπιασε φέτος το Σταυρό και τον παρέδωσε στον Μητροπολίτη Πτολεμαΐδας Σεβ. Εμμανουήλ και στον π. Νεκτάριο Παρασκευάκο.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Ν. Κιούσης μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, ημέρα των Θεοφανείων από την Αγία Μαρίνα παίρνουμε όλοι μας πνευματική δύναμη από τη βάπτιση του Χριστού. Μεταφέρουμε το μήνυμα αυτής της αναζωογονητικής παραδοσιακής τελετής για να στοχαστούμε  με καθαρότερο τρόπο την πορεία της ζωής μας. Εμείς που εκπροσωπούμε πολίτες και θεσμούς οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε το μήνυμα αυτό και να καθοδηγεί την πράξη και τα έργα μας για την καλύτερη  εκπλήρωση της αποστολής μας Το 2019 να φέρει αγάπη, ομόνοια,  υγεία στους πολίτες μας και πρόοδο στο Δήμο μας».
Στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Αγία Μαρίνα, τον Δήμο Κρωπίας εκπροσώπησαν, ο Δήμαρχος, Δημήτριος Ν. Κιούσης, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης, Θοδωρής Γρίβας, Παναγιώτης Πολίτης,  οι δημοτικοί σύμβουλοι,  Αγγελική Λειβαδίτου, γραμματέας Δ.Σ Κρωπίας, Δήμητρα Μιχαιρίνα, πρόεδρος Δ.Ε Παιδείας & Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Κιούσης, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Σταμάτης Ντούνης. Την μείζων αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο κ.Διονύσης Κερασιώτης ενώ παρευρέθηκαν και ο κ.Αθανάσιος Αυγερινός πρώην περιφερειακός σύμβουλος και νυν υποψήφιος καθώς και μέλη προεδρείων τοπικών συλλόγων και φορέων (Αγίας Μαρίνας, Αγ. Γεωργίου/Αμπελώνα, Πανοράματος, Αλθέας, ΕΕΒΕΚ). Η εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας (δασοπροστασία-πολιτική προστασία) μαζί με την Τροχαία και το Λιμενικό Σώμα εξασφάλισαν την ασφάλεια της εκδήλωσης. Ο πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, Νίκος Γιαννάκος παρέστη στην τελετή αγιασμού στον Άγιο Φανούριο Καρελλά."








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP