Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Παρουσίαση βιβλίου στο Κορωπί: "Το Χαμένο ΝΟΜΠΕΛ".


Ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινή ιστορία όπως αναφέρεται και στην περίληψη.
"ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΟΜΠΕΛ" του Κώστα Αρκουδέα, θα παρουσιαστεί στο Κορωπί την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6:30μ.μ. στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου στον πεζόδρομο Γ. Παπασιδέρη 13. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Κορωπίου και με το κοινό της παρουσίασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κρωπίας:

«Την άνοιξη του 1947, ενώ η Ελλάδα σπαράσσεται από τον Εμφύλιο, ο Νίκος Καζαντζάκης θέτει από κοινού υποψηφιότητα με τον Άγγελο Σικελιανό για το Νόμπελ λογοτεχνίας. Η υποψηφιότητά του συσπειρώνει το συντηρητικό κατεστημένο της εποχής, που βλέπει στο πρόσωπο του Κρητικού συγγραφέα έναν από τους μεγαλύτερούς του εχθρούς. Εναντίον του επιστρατεύονται όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, προκειμένου να αποφευχθεί η βράβευσή του. Από την άλλη, ο Καζαντζάκης προσπαθεί μόνος του για μια δεκαετία να κατακτήσει το Νόμπελ, αντιμετωπίζοντας θεούς και δαίμονες.   
Η ιστορική αλήθεια μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, επιστολές, άρθρα, αποσπάσματα από βιβλία και έγγραφα-ντοκουμέντα, αποτελεί το περιεχόμενο του υπέροχου βιβλίου «ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΟΜΠΕΛ».  Στο βιβλίο αυτό συναντάμε προσωπικότητες όπως ο Παλαμάς, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης και ο Ρίτσος, αλλά και διάσημους νομπελίστες όπως ο Έσσε, ο Ζιντ, ο Έλιοτ, ο Χέμινγουεϊ και ο Καμύ. Πάνω απ’ όλα, όμως, γινόμαστε μάρτυρες της οδύσσειας του πνευματικού και πολιτικού κόσμου της Ελλάδας στον 20ό αιώνα, που διήλθε μέσα από τις συμπληγάδες των αντιθέσεων και διαμόρφωσε τις συνθήκες των ημερών μας».
Σας περιμένουμε με χαρά για μία γνωριμία και συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP