Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Με λαμπρότητα και παράδοση εορτάστηκε και φέτος η Ανάληψη του Κυρίου στο Κορωπί.(ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Το Κορωπί τίμησε την τοπική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου με λαμπρότητα, παράδοση και
εκκλησιαστική τάξη. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας αλλά και ουσιαστικά των Μεσογείων. Ο κόσμος που τίμησε την εορτή ήταν πολύς. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές φέτος ήταν αυξημένος κατά 30% τουλάχιστον. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κρωπίας για τις ημέρες της εορτής όπως επίσης πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αναλήψεως του Κυρίου.

Το βίντεο από την Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Αναλήψεως του Κυρίου:


Δελτίο Τύπου Δήμου Κρωπίας:
ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ
Στις 16 και 17 Μαΐου 2018, Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, πανηγύρισε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της πόλης του Κορωπίου. Η μεγάλη εορτή συμπληρώθηκε από μουσικές εκδηλώσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους και με την καθιερωμένη εμπορική αγορά μικροπωλητών κατά μήκος της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου (Δημαρχείο έως Οθωνος Παπαδημητρίου).
Η βραδιά της παραμονής της 16ης Μαΐου 2018 στη Συμβολή Λεωφ.Βασιλέως Κωνσταντίνου και οδού Αλλαγιάννη κύλησε όμορφα με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο, την Ελένη Λεγάκη, την Αγγελική Νικολάου, τον Μιχάλη Κονιτόπουλο, την Αγγελική Νικολάου και στο βιολί, τον Στάθη Κουκουλάρη να ερμηνεύουν νησιώτικα, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια σε μια εκδήλωση του ΝΠΔΔ Σφηττός και του Δήμου Κρωπίας.
Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικόλαο παρουσία και του προσκεκλημένου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, επισκόπου (εφησυχάζων)Αρσινόης Βασίλειου. Ακολούθησε η λιτάνευση και περιφορά της Ιερής Εικόνος συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του ΝΠΔΔ «Σφηττός» υπό τη διεύθυνση, του αρχιμαέστρου Ηλία Σωφρόνη. Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας «κράτησαν» την Ιερή Εικόνα και υποστήριξαν την περιφορά της στην κεντρική λεωφόρο.
Από τους θεσμούς εκπροσώπησης, συμμετείχαν: Από το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, Νικόλαος Γιαννάκος, η γραμματέας του Δ.Σ Κρωπίας, Αγγελική Λειβαδίτου, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης και Θοδωρής Γρίβας, ο πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντώνης Κορωνιάς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θεοφάνης Μιχαιρίνας, Ελένη Αδάμ, Δήμητρα Μιχαιρίνα, Δημήτριος Πιέτρης, Αγγελική Μαρκαντώνη, Σταμάτης Ντούνης, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Διονύσης Κερασιώτης. Το Εθνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησαν, οι βουλευτές Αττικής ΝΔ, Γεώργιος Βλάχος, Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ, Βασίλειος Οικονόμου. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο νέος Διοικητής Π.Υ Κρωπίας, Βασίλειος Κοκμοτός επικεφαλής του αγήματος του Π.Σ-Π.Υ Κρωπίας, περιφοράς της Ιεράς Εικόνας Αναλήψεως του Κυρίου, εκπρόσωποι του Α.Τ Κορωπίου, του ΚΕΦΣΚΥ, η τ. πρόεδρος Νομαρχ. Συμβουλίου Αν. Αττικής κα Αγγελική Γκιόκα, ο κ.Αθανάσιος Αυγερινός, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αν.Αττικής, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων, περιφερειακών παρατάξεων κ.α.
Την περιφορά της Ιερής Εικόνας και των εκδηλώσεων υποστήριξαν, η πολιτική προστασία Δήμου Κρωπίας με μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπυροπροστασίας με επικεφαλής, τα μέλη της επιτροπής διοίκησης, Δημήτρη Καραγιάννη και Δημήτριο Γκίκα με τρία οχήματα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και αστυνομική δύναμη του Α.Τ Κορωπίου.
Ανήμερα Εσπέρας : Πραγματοποιήθηκε άλλη μια δημοτική εκδήλωση, στη συμβολή της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και οδού Αλλαγιάννη με παρουσίαση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τις χορευτικές ομάδες, του Λυκείου Ελληνίδων Κορωπίου, του ΝΠΔΔ «Σφηττός», του Συλλόγου Θρακιωτών, του συλλόγου Κρητών «Ο Ψηλορείτης», του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, του Συλλόγου Ποντίων Κορωπίου «ο Εύξεινος Πόντος» και του Κέντρου Ελληνικής τέχνης (Κ.Ε.τε).
Μετά ακολούθησε λαϊκό-παραδοσιακό πρόγραμμα στην Κεντρική Πλατεία Κορωπίου με ερμηνευτές τις, Εύα Κανέλη, Νάσια Κονιτοπούλου και τον Πέτρο Ζηλεμένο. Τους πλαισίωσε εξαιρετικά η ορχήστρα με τους, Βασίλη Σδούκο, Βασίλη Μαρκόπουλο και Γιώργο Γαμπιεράκη.
Video: youtube.com- megasfilippos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP