Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Μπλόκο... στον "Κλεισθένη" στα Μεσογείων με πρωτοβουλία Ν.Δ. και παρουσία Αυγενάκη στο Κορωπί.


Με στόχο την ενημέρωση, τον διάλογο και την αντιμετώπιση του νέου νόμου "Κλεισθένη"
που προωθεί η κυβέρνηση για την απλή αναλογική στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε χθες στο Κορωπί, και συνεδρίασε με τοπικούς αυτοδιοικητικούς Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Περιφερειακούς Συμβούλους, κλιμάκιο την Νέας Δημοκρατίας η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή. Στο Δημαρχειακό Μέγαρο του Κορωπίου παρεβρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Τάσος Γαϊτάνης Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας όπως επίσης και ο βουλευτής Μάκης Βορίδης Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Οι τρεις αυτοί αποτελούσαν το πάνελ της εκδήλωσης.
Τον λόγο έλαβαν ακόμα, ο νεοεκλεγής Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Γλαβάς, οι βουλευτές, Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Βλάχος, ο πολιτευτής Νίκος Καντερές. Από τους τοπικούς άρχοντες μίλησαν οι Δήμαρχοι Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Δρίτσας.
Το κεντρικό θέμα από το πάνελ των ομιλητών ήταν ότι ο νόμος "Κλεισθένη" θα φέρει ακυβερνησία στους Δήμους και θα ανοίγει "παράθυρο" ώστε όποια θέματα δεν λύνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια λόγω αδυναμίας πλειοψηφίας, την απόφαση θα την παίρνει ο Υπουργός. Με αυτόν τον τρόπο ένας Δήμος θα διοικείται από αλλού.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ξεκάθαρος και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα καταργήσει τον "Κλεισθένη" με μία παράγραφο.
Κατεγιστικός, ήταν ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης που τόνισε συν τοις άλλοις ότι με τον νέο νόμο μπορεί συνδυασμός θα λαμβάνει 50,1% και να μην έχει αυτοδυναμία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του "Koropi Press- Τα Νέα του Κορωπίου" που βρέθηκε χθες στο Δημαρχείο Κορωπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP