Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Μπλόκο... στον "Κλεισθένη" στα Μεσογείων με πρωτοβουλία Ν.Δ. και παρουσία Αυγενάκη στο Κορωπί.


Με στόχο την ενημέρωση, τον διάλογο και την αντιμετώπιση του νέου νόμου "Κλεισθένη"
που προωθεί η κυβέρνηση για την απλή αναλογική στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε χθες στο Κορωπί, και συνεδρίασε με τοπικούς αυτοδιοικητικούς Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Περιφερειακούς Συμβούλους, κλιμάκιο την Νέας Δημοκρατίας η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή. Στο Δημαρχειακό Μέγαρο του Κορωπίου παρεβρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης Γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Τάσος Γαϊτάνης Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας όπως επίσης και ο βουλευτής Μάκης Βορίδης Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Οι τρεις αυτοί αποτελούσαν το πάνελ της εκδήλωσης.
Τον λόγο έλαβαν ακόμα, ο νεοεκλεγής Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Γλαβάς, οι βουλευτές, Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Βλάχος, ο πολιτευτής Νίκος Καντερές. Από τους τοπικούς άρχοντες μίλησαν οι Δήμαρχοι Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Δρίτσας.
Το κεντρικό θέμα από το πάνελ των ομιλητών ήταν ότι ο νόμος "Κλεισθένη" θα φέρει ακυβερνησία στους Δήμους και θα ανοίγει "παράθυρο" ώστε όποια θέματα δεν λύνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια λόγω αδυναμίας πλειοψηφίας, την απόφαση θα την παίρνει ο Υπουργός. Με αυτόν τον τρόπο ένας Δήμος θα διοικείται από αλλού.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ξεκάθαρος και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα καταργήσει τον "Κλεισθένη" με μία παράγραφο.
Κατεγιστικός, ήταν ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης που τόνισε συν τοις άλλοις ότι με τον νέο νόμο μπορεί συνδυασμός θα λαμβάνει 50,1% και να μην έχει αυτοδυναμία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες του "Koropi Press- Τα Νέα του Κορωπίου" που βρέθηκε χθες στο Δημαρχείο Κορωπίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP